Alaszkánál vágott vissza Kína az Egyesült Államoknak

2024. július 12. 22:14

A kínai haditengerészet lemásolta az amerikai módszert.

2024. július 12. 22:14

Nyitókép: Li Yun / XINHUA / Xinhua via AFP

Az amerikai parti őrség azt közölte, hogy négy kínai hadihajót észlelt, amelyek „nemzetközi vizeken (...) az Egyesült Államok kizárólagos gazdasági övezetén belül haladtak át” az Aleut-szigeteknél lévő Amchitka-hágótól északra, valamint az Amukta-hágótól északra, az Amukta- és a Seguam-szigetek között, Alaszka partjaitól nem messze. 

A közlemény szerint a hajók múlt szombaton és vasárnap haladtak át a térségen. A parti őrség nem adott tájékoztatást arról, hogy milyen típusú kínai hajókkal találkoztak, de elmondta, hogy a hajók közül hármat a partiőrség USCGC Kimball nevű hajója észlelt. A negyedik kínai hajót a partiőrség Kodiak-szigeten állomásozó HC-130J típusú repülőgépe észlelte.

A kínai hadihajók úgy tűnik, az amerikai haditengerészet és parti őrség példáját követve, azt közölték a parti őrséggel, hogy „a hajózás szabadságát szolgáló műveleteket” hajtanak végre a térségben – ezt a kifejezést az amerikai hadsereg rendszeresen használja arra, hogy hadihajókat vezényeljen olyan helyekre, ahol „nem kívánatosak”, például a Dél-kínai-tenger olyan területeire, amelyeket Kína szuverén területként tart számon.

A kínai tengeri jelenlét a nemzetközi szabályoknak és normáknak megfelelő volt” 

– mondta Megan Dean ellentengernagy, a parti őrség 17. körzetének parancsnoka. Hozzátette, „megtesszük a szükséges válaszokat, hogy biztosítsuk, hogy az amerikai érdekek nem sérülnek az Alaszka körüli tengeri környezetben”.

A kínai hadihajók művelete néhány nappal azután történt, hogy Kína és Oroszország közös haditengerészeti gyakorlatokat kezdett a Csendes-óceán egy másik részén. Az hadgyakorlat céljai között szerepelnek az Oroszország és Kína közötti „haditengerészeti együttműködés megerősítésére, a béke és stabilitás fenntartására az ázsiai-csendes-óceáni térségben, a tengeri térség megfigyelésére és az Orosz Föderáció és Kína gazdasági létesítményeinek védelmére irányuló erőfeszítések” – idézte az orosz haditengerészet közleményét az Amerikai Tengerészeti Intézet.

Ezt is ajánljuk a témában

***

 

Összesen 40 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
nagycsaba
2024. július 13. 15:58
Cross Wirenagycsaba 2024. július 13. 06:02 Bedőlsz minden csacsiságnak.. Nincs "kedved" IPhone-t venni és próbálsz hozzá igazolást gyártani. Gyerek vagy még, komolyodj meg. nagycsabaCross Wire 2024. július 13. 14:36 • Szerkesztve vettem iphone 15 amugy van pixelem is ! hülyeségeket beszélsz hova rakjam fel a képet a mostani mandiner cikkel? 2 nap utàn odaatam a csajomnak se total commander se ujjlenyomatolvaso hogy oldod fel sötétben vezetés közben pin code? lol mint 20 éve 10 évvel el van maradva az ios mondjuk tabletbe ipad-et hasznàlok,sem pulzusmérés macbook prom 4 szer romlott el 1 év alatt. hova toltsem fel?????
kukasmacska
2024. július 13. 08:51
"az Egyesült Államok kizárólagos gazdasági övezetén belül haladtak át" Ja, hogy ez úgy megy, hogy stipistopi az enyém??? :DDD
nempolitizalok-0
2024. július 13. 08:35
Más amerikai pofátlanságokat is le fognak másolni. Új erős gyerek van az osztályban.
gyzoltan-2
2024. július 13. 07:10
Biztosak lehetünk benne, kétségtelen, legalább 1900 óta, az USA-t is a zsidóság irányítja, uralja! Az meg végképp nem lehet a vita tárgya, az USA egyeduralomra tör, azaz törne..! Ennek jelenleg közvetlen akadálya a szoros, elkötelezett orosz-kínai együttműködés, szövetség! Ez mellett, több mint gyaníthatóan, több más ország is szemben áll az undorítóan zsidó szervilis USA-val, - megjegyzem; hasonló helyzetünk miatt, mi nem vonhatjuk kritika alá, és több nagyhatalmi álmokat kergető ország sem szívleli az USA totalitárius törekvéseit, mely a zsidóság egyeduralmát van hívatva szolgálni! Tele ígérvénnyel, remek kilátással a nemzetközi helyzet..! Majd a remekebbnél is remekebb, a demokratikusnál is demokratikusabb szakértőink majd megnyugtatóan szakértenek, hogy azért félelemre, pánikra semmi ok, a zsidóság az indított ukrajnai háborújukat az oroszok felszámolásáért, nem fogják atomháborúig fokozni, még akkor sem, ha jelenleg a zsidóság megállíthatatlannak tűnik... -hát hiszi a piszi!
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!