A Képviselőház egyhangúan megszavazta a Trump elleni merénylet kivizsgálására létrehozott munkacsoportot

2024. július 25. 06:45

A Képviselőház szerdán egyhangúlag megszavazta egy 13 tagú munkacsoport létrehozását, amely a Donald Trump ellen július 13-án elkövetett merényletkísérlet biztonsági hiányosságait fogja kivizsgálni. A szavazás a Butlerben történt lövöldözés okozta kétpárti felháborodást tükrözi, amely során egy résztvevő meghalt, és kettő súlyosan megsebesült.

2024. július 25. 06:45
Congressional Leadership Arrives At Capitol Hill

Nyitókép: Kent Nishimura/Getty Images

Az amerikai Képviselőház szerdán megszavazta a munkacsoport létrehozását, amely az egykori elnök, Donald Trump ellen július 13-án elkövetett merénylet biztonsági hiányosságait fogja kivizsgálni, írta meg az AP.

A törvényjavaslatot 416-0 arányban fogadta el a Képviselőház.

Nemzetünk vezetőinek biztonságának és védelmének biztosítása olyan felelősség, amely túlmutat a pártvonalakon” 

– mondta Mike Johnson, a Képviselőház republikánus elnöke. 

A munkacsoport 13 tagból fog állni, várhatóan hét republikánusból és hat demokratából. 

Feladata lesz annak megállapítása, milyen hiányosságok történtek a merényletkísérlet napján, és feladata lesz javaslatokat tenni ezek jövőbeli megelőzése érdekében. A végső jelentést december 13-ig kell benyújtania.

A Képviselőház bizottságai már három meghallgatást is tartottak a lövöldözéssel kapcsolatban. A Titkosszolgálat igazgatója, Kimberly Cheatle kedden lemondott, egy nappal azután, hogy megjelent egy kongresszusi bizottság előtt, ahol mindkét pártból felelősségre vonták a biztonsági hiányosságok miatt. 

Ezt is ajánljuk a témában

 

Összesen 90 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
sexykitty-5000061
2024. szeptember 06. 15:32
🍓 ️ ­­É­­­r­­t­­­é­­­k­e­­­l­­­d­­ ­­­a­ ­­­s­­­z­­­e­x­­i­ ­­­p­u­­n­­c­­i­­­m­­­a­t­­ 👉 𝐖­𝐖­𝐖­­­.­­𝐗­­­𝟏­𝟖­­.­𝐅­­𝐔­𝐍
robertdenyiro
2024. július 25. 09:24
Az már nyilvánvaló hogy történtek hiányosságok a demokralibnáci tervezés részéről mivel nem sikerült az általuk szépen megtervezett azonban a csicskáik által rosszul kivitelezett merénylet. A balhét egyelőre bidé vitte el. Meglátjuk lesznek-e még további felelősök (gyaníthatóan nem).
zakar zoltán béla
2024. július 25. 09:18
Október-november túl korai? Susog a semmi.
balbako_
2024. július 25. 07:54
A Kennedy gyilkosságot is "kivizsgálták" 1963 óta máig sem tisztázott.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!