Trump már tudja, ki lesz az alelnökjelöltje

2024. június 24. 18:43

Hamarosan jöhet a hivatalos bejelentés.

2024. június 24. 18:43
Former President Trump Holds Rally In Waterloo, Iowa

Nyitókép:  Scott Olson/Getty Images

Donald Trump kiválasztotta alelnökjelöltjét – írta az Independent. Név szerint nem árulta el, kire esett a választása, azt azonban elmondta, hogy hivatalosan a július 15-én esedékes republikánus nemzeti konvenció környékén fogja elárulni, kit választott ki. 

Talán egy kicsit korábban, de lehet, hogy a konvención”

– mondta Trump.

Az elmúlt hónapokban adott interjúkban Trump megerősítette, hogy legalább tíz jelöltet tartottak számon, akik helyet kaphatnak. A szűkített lista állítólag már csak néhány személyt tartalmaz. Az amerikai média szerint

Doug Burgum észak-dakotai kormányzó, Marco Rubio floridai szenátor és JD Vance író és ohiói szenátor a legesélyesebbek a pozícióra.

Alig több mint négy hónappal a választások elött Trump leheletnyivel vezet Bidennel szemben a FiveThirtyEight által összeállított közvélemény-kutatási átlag szerint. Két csütörtökön közzétett felmérés szerint azonban Trump hét ingadozó államban vezet Biden előtt: az Ipsos felmérése szerint a volt elnök öt ponttal előzi meg a hivatalban lévő elnököt Michigan, Pennsylvania, Wisconsin, Georgia, Észak-Karolina, Arizona és Nevada államban.

Ezeket az államokat Észak-Karolina kivételével mind Biden nyerte meg 2020-ban.

 

Ezt is ajánljuk a témában

***

 

Összesen 108 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Intel
2024. június 24. 20:34
A demokraták mindenképpen eltakarítják az útjukból Trumpot. Ha nem sikerül börtönbe zárni akkor legális vagy illegális választási csalással. A legalizált változatban hirtelen szavazójogot adnak egymillió migránsnak. Az illegális változatban a szokásos módon meghamisítják a választási eredményt a levélszavazatok, szavazógépek illetve a szavazatok számlálása útján. Ha mindez nem elég akkor a végső megoldás jön. Abban is van gyakorlatuk. Egyszerűen lelövetik egy elmebeteggel. Szóval ahogy Brüsszelt se engedték ki a karmaik közül úgy az USA-t is erősen fogják. A látszatra annyiban ügyelnek majd, hogy a június 27-i tv vitán Trumppal szemben egy megfontolt ám dinamikus észjárású, csavaros eszű, jó humorú, határozott, fess kiállású, fiatalos Biden elnök jelenik meg az inkontinens, csoszogó, makogó múmia helyett akit megszokhattunk az elmúlt időben. Összességében az, hogy Trump szerint ki lesz az alelnöke egyáltalán nem számít.
Namond
2024. június 24. 19:15
Csakhogy az US-ban szövetségi választáson a szavazók nem számítanak. Az elektorok döntenek.
FreeEurope
2024. június 24. 18:58
Azt a leheletnyi előnyt a "szavazó" urnák könnyedén ledolgozzák.
iphone-13
2024. június 24. 18:53
HAJRÁ TRUMP!
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!