Tragédia: már több mint ezren haltak meg az idei mekkai zarándoklaton

2024. június 21. 07:44

Az áldozatok többsége, mintegy 658 ember, Egyiptomból érkezett.

2024. június 21. 07:44
Muslim pilgrims in Mecca surprised by heavy rainfall

Nyitókép: Issam Rimawi / Anadolu via Getty Images

A Guardian szerint több mint ezer ember vesztette életét a mekkai zarándoklat során tomboló hőség miatt. A legfrissebb jelentések szerint az áldozatok többsége, mintegy 658 ember, Egyiptomból érkezett. A szaúdi városban szinte elviselhetetlen a hőség, 

a héten 51,8 Celsius-fokot is mértek az iszlám szent városában és környékén.

Egy múlt hónapban közzétett szaúdi tanulmány szerint a hőmérséklet a térségben évtizedenként 0,4 Celsius-fokkal emelkedik. A szaúdi hatóságok szerint országszerte több ezer zarándokot kellett ellátni a hőség okozta tünetekkel, az egészségügyi hatóságok azonban azt állítják, hogy nem tapasztaltak jelentős eltérést a segítségre szorulók számában a korábbi évekhez képest.

A szaúdi hatóságok elküldték a nem regisztrált zarándokokat, de úgy tűnik, hogy sokan anélkül is részt vettek a meneten, hogy hűvösebb helyiségekhez jutottak volna. Sokan tehát a testi épségüket is kockázták azért, hogy részt vehessenek a zarándoklaton.

Tavaly Mekkában több mint 1,8 millió zarándok járt. A résztvevők mintegy 90 százaléka külföldről érkezett.

***

Ezt is ajánljuk a témában

 

Összesen 138 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
egonsamu
2024. június 25. 21:16
Azért hagyjanak még helyet a pokolban Sorosnak és bérenceinek!
Sándor Hangonyi
2024. június 22. 16:59
...brávó...!..."Héja 2024. június 21. 08:42 A Kába-kő elkábít. Nem jön ki Mekkábul, ha a tömeg elkábul"...remek...!...Romhányi elégedetten mosolyogna a "rokon fogalmazású" poétánk aforizmáján...!... amíg van humorunk, és erre tehetségünk, akkor veszve nincs semmi és a lelkünk vidáman éltet tovább...!...
Mandiner444hu
2024. június 21. 11:58
Iszlám sátánista vallás. Pedofil álpróféta Mohamed démonikus inspiráció hatására alkotta meg a Koránt. Ördög, embergyilkos volt kezdettől fogva, és nem állt meg az igazságban, mert nincs benne igazság. Amikor a hazugságot szólja, a magáéból szól, mert hazug, és a hazugság atyja.
iimre
2024. június 21. 11:56
Ugyanakkor nem szabad elfelejtenünk, hogy az iszlám felsőbbrendűségét hirdetők nem hisznek abban, hogy a vallási és a politikai aspektus* különbözik egymástól, mert a Korán és Mohamed példája szerint ezek nem különböznek, és a Koránban hetven helyen olvasható, hogy egy jó muszlimnak követnie kell Mohamed példáját.** * A vallási részhez tartozik a böjtölés és az imádkozás. A politikai aspektus a nem-muszlimok leigázását foglalja magába, ill. a középkori vallási jogrendszer, a saria (tinyurl.com/ynp4pkxx) bevezetését mindenhol, és a nők jogainak elnyomását. ** is.gd/adR2pR — ex-muszlim-tudos-mohamedrol: ez-egy-beteg-ember-pszichologiaja tinyurl.com/yop67kvg mohamed-a-kinzo — mohamed-a-szadista tinyurl.com/yqrncb8m — mohamed-merenyletekre-utasit tinyurl.com/yov8bxmy — mohamed-a-fosztogato tinyurl.com/ysylsfem — mohamed-a-tomeggyilkos tinyurl.com/ytrdt6l4 — mohamed-a-terrorista tinyurl.com/yolmd9nh — mohamed-es-a-nemi-eroszak eroszak tinyurl.com/you3y7vy — mohamed-a-pedofil
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!