Putyin Észak-Koreába látogatott, és megállapodást kötött Kim Dzsong Unnal

2024. június 19. 06:08

Putyin 24 év után először látogatott Észak-Koreába.

2024. június 19. 06:08
Russian President Putin arrives in North Korea for 1st official visit in 24 years

Nyitókép: Kremlin Press Office/Anadolu via Getty Images

„Putyin Észak-Koreába utazott, megállapodtak Kim Dzsong Unnal. Vlagyimir Putyin orosz elnök és Kim Dzsong Un észak-koreai vezető megállapodott abban, hogy fejlesztik stratégiainak tekinthető kapcsolataikat” – jelentette az észak-koreai állami média az orosz elnök phenjani látogatásának első napján. A két vezető találkozására szerdán került sor Phenjanban – írta meg a Portfolio.

Kim Dzsong Un hajnalban fogadta az orosz elnököt a phenjani repülőtéren. A két vezető kezet fogott, megölelte egymást, és beszélgettek az orosz vezető repülőgépe mellett. Ezt követően ugyanabban a limuzinban utaztak, majd együtt sétáltak be a Putyin szállásául szolgáló hotelbe.

Putyin 24 év után először látogatott Észak-Koreába, és ígéretet tett a kereskedelmi és biztonsági kapcsolatok elmélyítésére, valamint a támogatására az Egyesült Államokkal szemben. 

Észak-Korea hivatalos állami hírügynöksége (KCNA) szerint a találkozó megerősítette Észak-Korea és Oroszország közötti barátság és egység „legyőzhetetlenségét és tartósságát”. Szerintük a két ország közötti kapcsolatok a nemzetközi igazságosság, béke és biztonság megőrzésének „erős stratégiai erődítményévé” váltak, és az új, többpólusúvá váló világ építésének felgyorsításának motorjává – közölte a KCNA.

Washingtoni és szöuli tisztviselők szerint Észak-Korea fegyvereket szállított Oroszországnak, hogy támogassa őt az Ukrajna ellen folytatott háborúban. Bár Moszkva és Phenjan ezt hivatalosan tagadja, de mindkét fél elkötelezte magát a katonai kapcsolatok erősítése mellett, beleértve ebbe az esetleges közös hadgyakorlatokat is.

***

Ezt is ajánljuk a témában

 

Összesen 120 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
barkov08
2024. június 19. 09:30
A szánalmas Putyinkának nyilvánosan kell térdepelnie a kis rakétaember diktátor előtt néhány tüzérségi lövedékért. Micsoda szégyen az orosz népre nézve...
barkov08
2024. június 19. 09:25
Eddig jól halad Putyin 3 napos különleges katonai hadművelete. 2 évvel a háború kezdete után Észak-Koreában egy diktátornak kuncsorog segítségért.
Kétes
2024. június 19. 08:16
Na ezt is sikerült elérniük az amerikai "stratégáknak". Vajon milyen atom- és rakétatechnikát kap É-Korea?
Kovács Ubul
2024. június 19. 07:51
Még a gömbdúcsét kellet volna meghívni a Három GonosZ Törpe megalakulásához.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!