Paul Lendvai aggasztónak tartja, hogy Oroszország együttműködik Észak-Koreával

2024. június 25. 15:03

A Der Standard cikkében ismét előkerült az „atomkártya” is.

2024. június 25. 15:03

Nyitókép: KREMLIN PRESS OFFICE / HANDOUT / ANADOLU / ANADOLU VIA AFP

Paul Lendvai a Der Standard hasábjain úgy fogalmazott, „a legnagyobb mértékben aggasztónak tartja, hogy Oroszország együttműködik a latorállamnak számító Észak-Koreával

Az újságíró úgy vélekedett: „Putyin sikerének számít, hogy a maga oldalára tudta állítani a kiszámíthatatlan diktátort, Kim Dzsong Unt”

A megkötött stratégiai paktum nyugtalanító,

 ugyanakkor az út vietnámi megállója jelképesen aláhúzta Moszkva geopolitikai befolyását” – írta Lendvai.

Ismét előkerült az „atomkártya”

Paul Lendvai idézte a német történészt, Jürgen Osterhammelt, aki szerint „ha az atomzsarolás kicsiben működött, akkor egy elszabadult orosz elnök, – aki már beazonosította a Nyugat gyenge pontjait –, nem fog habozni, hogy sokkal becsvágyóbb célok érdekében is kilátásba helyezze a nukleáris ütőerő használatát”.

Ezt is ajánljuk a témában

 

Összesen 148 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Lehigh
2024. július 27. 06:42
Fuggetlen orszag. Enged meg nekik Pali hogy ok dontsek el kivel lepnek kapcsolatba kivel mukodnek egyutt. Ukranok eseteben azt mondtad Pali hogy ok dontik el kivel akarnak egyuttmukodni. Kettos merce elvtars.!!
polárüveg
2024. július 27. 02:43
Herr Lendvai, Oroszország meg azt tartja aggasztónak, hogy fel akarják darabolni az ásványkincseiért Lendvai úr elvtársai.
alfonzo
2024. július 26. 23:43
Pali bácsi aggód. Ez természetesen hatással lesz a globális helyzetre, különös tekintettel az észak koreaiak és az oroszok kapcsolatára.
alenka
2024. július 04. 00:26
Cuncummmm, én nem aggódom, viszont amiatt rettenetesen, hogy szinte a fél világ a fasiszta ukiiiikiiikriiiijniii - át segíti. Ez utóbbi a rossz döntés...
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!