Megindult az elsöprő támadás, amire egy hétig készültek az oroszok

2024. június 09. 16:53

Sajtóhírek szerint Csasziv Jar város külterületén az orosz „98. légideszantos dandár egységei áttörhették az ukrán védelmet, a negyed jelentős része most már orosz ellenőrzés alatt állhat”.

2024. június 09. 16:53

Nyitóképen: Volodimir Zelenszkij, ukrán elnök. Fotó: AFP/Ercin Erturk / Anadolu Agency

„Az orosz erők június 3. óta próbálnak csapatokat összevonni Csasziv Jar város külterületén, hogy biztosítsák az öszekötettést Bahmut felé” – írja vasárnapi cikkében a Portfolio. Mint a lap rámutat: az ukrán katonák szerint „az oroszok több mint 1500 bombázást hajtottak végre a térségben”, valamint

a legújabb harctéri jelentések és felvételek szerint megindult a település elleni szárazföldi támadás is.”

Mint a Portfolio cikkéből kiderül: „az orosz erők június 3. óta intenzíven próbálnak csapatokat összevonni” a város azon részén, amely az általuk megszállt Bahmuthoz legközelebb esik, vagyis „stratégiai fontosságú mindkét fél számára”.

A lap tájékoztatása szerint „az egy hetes előkészítő támadásban több mint 1500 tüzérségi lövedéket és légibombát lőttek ki/dobtak le a településre. A támadásban még TOSz-1 termobárikus rakéta-sorozatvetők is részt vettek”.

Egyes „felvételek alapján a 98. légideszantos dandár egységei áttörhették az ukrán védelmet, a negyed jelentős része most már orosz ellenőrzés alatt állhat” – teszik hozzá.

 

Összesen 159 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
lajajakab11
2024. július 07. 12:34
******************************************************************* ******************************************************************* ** ** MINDEN moszkovitának INGYEN OROSZ RULETT TRIPLA ezüstgolyóval! ** ** Körönként prémium VODKA " KREMLin Special Metanol " grátisz! ** ** ínyenceknek polóniumos KAVIÁR extra! ** ** Haladóknak noviCSOKI ! ** ** ** »»»» KGB RAJONGÓKNAK BAJKÁL-TÚRA GULAG-ÖRÖKLAKÁSSAL! «««« ** ** ** A mű-cár üzenete: VILÁG PROLETÁRJAI EGYESÜLJETEK! ** ** ** !!! Kizárólag a FÉLkegyelműek válaszoljanak !!! ** ** ******************************************************************* *******************************************************************
Tegnap
2024. június 09. 19:58
RasPutin 2024. június 09. 16:10 www.mandiner.ru ^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^ Még mindig itt pofázol, kis hülye rasputinka? A fronton a helyed, a dicső Bandera egyenruhában, hogy büszke jenkibérencként a hohol hullahegyre kerülj, mihelyt lehet.
Dixtroy
2024. június 09. 19:48
Na itt a magyarázat a repülőről megölt orosz csomópontról, orkrajna megint szopott egy nagyot.
Karvaly
2024. június 09. 19:14
Ilyen híreknél mindig belegondolok abba, hogy a frontvonalak akár évtizedekig használhatatlanok lesznek, annyi besült bomba és éles akna lehet bárhol.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!