Dánia
18:002024. június 20.
Anglia
Spanyolország
21:002024. június 20.
Olaszország

Magyar Péter megkapta az első nagy pofont Európából

2024. június 10. 09:53

A The Guardian külügyi szakértője szerint Orbán Viktor befolyása döntő fontosságúnak bizonyulhat, míg Magyar Péterről azt írta, egy köpönyegforgató.

2024. június 10. 09:53
Debate Of The Top Candidates Before The EU Parliament Elections In Hungary

Nyitókép: Getty Images/Szentgallay Bálint

Még az EP-választások eredményének kihirdetése előtt jelent meg véleménycikk a The Guardian külügyi szakértőjétől, aki azt írta, Orbán Viktor példakép a jobboldali populisták szemében, és a magyar miniszterelnök befolyása döntő fontosságúnak bizonyulhat, különösen a győztes „keményjobboldali" pártok parlamenti szövetségekbe tömörülésével kapcsolatban.

Újra felpezsdült Magyarországon az ellenzék, amelyet a köpönyegforgató Magyar Péter vezet

– tette hozzá Simon Tisdall.

A szerző Orbán Viktorra utalva megjegyzi, szomorú, hogy az EU egy olyan ember hatalmában találja magát, aki „kizsákmányolja és megveti". Tisdall még csak a közvélemény-kutatások alapján írt a Fidesz győzelméről – ez azóta hivatalossá is vált.

***

A cikket Közép-Európa szakértője, médiafigyelője és piackutatója, a CEPER szemlézte a mandiner.hu számára.

Ezt is ajánljuk a témában

 

Összesen 331 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
LKJK
2024. június 11. 19:17
Nem vagyok egy MP rajongó de annyira szánalmas ez az óvodás szintű uszítás
krumplinudli
2024. június 11. 15:58
IDEJE VOLT!! ÉS ahogy elnézem, lesz több is! (Gondolom pont ezért nem akar "kimenni"), amúgy tökéletes jellemzés.
2024. június 11. 12:57 Szerkesztve
Még jó, hogy nem erről szól a Guardian cikke. Ha valaki elolvassa az eredetit, egyből rájön, hogy teljesen más a hangvétele: "Viktor Orbán was his usual poisonous self, spouting toxic twaddle in true Boris Johnson/Nigel Farage style."
2024. június 10. 19:56 Szerkesztve
A kompromisszumképtelen és a nyilvánvalóan rossz elképzelései mellett a végsőkig kitartó embert butának vagy Gyurcsánynak hívják. A választási eredmények alapján vannak még jelentkezők!
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!