Cseh Köztársaság
ÉLŐ
Törökország
Grúzia
ÉLŐ
Portugália

Kilép a KDNP az Európai Néppártból

2024. június 18. 18:53

Tisza jön, KDNP megy.

2024. június 18. 18:53
null

Nyitóképen: A KDNP elnöke, Semjén Zsolt. Fotó: MTI/Balázs Attila

Közleményt adott ki a Kereszténydemokrata Néppárt, amelyben azt írják: a párt „egyértelművé tette, hogy egyfelől sem az EPP háborús doktrínájával nem tud azonosulni, másfelől erkölcsi okokból nem tudja elfogadni Magyar Péter felvételét az EPP frakcióba, illetve a Tisza Pártot az EPP-be. 

Miután Magyar Pétert a mai napon az EPP frakció mégis felvette, ezért a KDNP távozik az EPP-ből és annak frakciójából.

Hozzáteszik: az elmúlt években egyre nehezebb kompromisszumokra kényszerült a párt, miután az EPP-ben elmondásuk szerint egyre inkább elhalkultak a kereszténydemokrata hangok. Közleményüket azzal zárják: „a Kereszténydemokrata Néppárt a jövőben is - ahogy ezt immár 80 éve teszi - Magyarországon és az Európai Unióban továbbra is képviseli a magyarság érdekeit és a kereszténydemokrácia értékeit”.

(MTI)

Ezt is ajánljuk a témában

 

Töltődjön fel a Mandinerrel!

Összesen 43 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Dixtroy
2024. június 19. 13:35
Valójában sorosék a pénzükért szereztek a néppártnak jobboldalinak tűnő libernyák tagokat, arra ment ki ajáték, hogy a nyíltan hazaáruló - és ezért borítékolhatóan bukó - momentum és egyéb csetreszpárt mandátumait valahogy maguknál tartsák. A Tufa párt frontembere nélkül aligha hihető, hogy magyar belpolitikai párt lenne, felnyalják a zsozsót és öt év múlva átnyergelnek a következő vadiúj megváltó pártba. A centrum párt óta ezt mindig el tudják játszani, hihetetlen.
alexandrosz-2
2024. június 19. 07:35
Belerokkannak egy zsidokeresztény parazita távozásába. Tutira.
lauderstenonis-2
2024. június 18. 22:06
Azért vicces, hogy a fidesz testén élősködő bolha párt azt hiszi, hogy tényező. Tömjén Zsolti meg olyan ember, hogyha kimegy egy szobából, akkor a bent maradók többen lesznek.
Lombi
2024. június 18. 20:58
Ja. De eddig tök jól elvoltak ott az eeá szorgalmazói között. Szégyen az a csapat.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!