Skócia
21:002024. június 23.
Magyarország
Svájc
21:002024. június 23.
Németország

Hatalmas áradások Németországban, halálos áldozat is van már

2024. június 02. 22:29

Dél-Bajorországban kritikus áradások miatt hat körzetben rendkívüli állapotot hirdettek. Egy tűzoltó meghalt egy mentési akció során Pfaffenhofenben, Nancy Faeser belügyminiszter felszólította a lakosságot az evakuálási utasítások betartására.

2024. június 02. 22:29
Floods in Bavaria - Dasing

Kép forrása: Sven Hoppe, Getty Images

Súlyos áradások sújtják Németországot, már hat körzetben hirdettek rendkívüli állapotot, írta meg az Euronews

Az intenzív esőzések következtében a folyók kiléptek a medrükből, és több települést elárasztottak. Az áradások jelentős károkat okoztak, és sok embert kellett kitelepíteni otthonaikból. A mentőcsapatok folyamatosan dolgoznak a lakosság biztonságba helyezésén és az infrastruktúra helyreállításán. Az előrejelzések szerint az esőzések tovább folytatódhatnak a következő napokban is.

Pfaffenhofenben, Dél-Bajorországban egy tűzoltó életét vesztette, miután mentési munkálatok közben felborult a csónakja.

A helyzet gyorsan változik. Jelenleg nagyon nehéz megítélni, különösen az Augsburg és Unterallgäu környéki sváb régióban, például Günzburgban. A vízszint tovább emelkedik” 

– mondta Nancy Faeser szövetségi belügyminiszter. 

Eddig Bajorország hat körzetében hirdettek rendkívüli állapotot, és a meteorológusok további esőzésekre és zivatarokra figyelmeztetnek. A határ túloldalán, Svájcban hasonló jelenetek játszódtak le, a Murg folyó és a Thur találkozásánál lezúduló vízzel. Az ottani hatóságok szerint a vízszint 20-szor magasabb a havi átlagnál.

 

Töltődjön fel a Mandinerrel!

Összesen 54 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
sexykitty-95
2024. június 21. 14:06
🍓 ️ ­­É­­r­­t­é­­­k­e­­l­d­­ ­a­­ ­­­s­z­e­­­x­­­i­ ­­p­­­u­­­n­­c­­­i­­m­­­a­­t­­­ 👉 𝐖­­­𝐖­­𝐖­.­­𝐗­𝟏­­𝟖­.­­­𝐅­𝐔­­­𝐍
Tboyka
2024. június 03. 22:05
Ezért van a fenemód nagy zöldítés. Persze ezek a nemetek6nem olvasták egy szakértő nyilatkozatát arról, hogy az EU összes karosanyag kibocsajtasa a vilag kibocsajtasanak csak 7 %-a. Es a fennmarado 93 %-ek nem ezt teszi, akkor itt van az eredmenye.
Gullwing
2024. június 03. 08:06
Mikor is volt giga Dunai árvíz legutóbb? Amikor 10 000 000 homokzsákot pakoltak a magyar Dunaszakasz mentén. A németeknél akkor is volt halálos áldozat....
Chekke-Faint
2024. június 03. 06:33
Hol nem járt megint Orbán Viktor. Ki más tehette.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!