Svájc
18:002024. június 29.
Olaszország
Németország
21:002024. június 29.
Dánia

Farage szerint tőle tanult Donald Trump

2024. június 24. 22:25

Jól fut Nigel Farage szekere a brit kampányban.

2024. június 24. 22:25
na

Nyitókép: Brendan Smialowski / AFP

 

Donald Trump sokat tanult Nigel Farage-tól, mielőtt úgy döntött, hogy indul az amerikai elnökválasztáson. Legalábbis így látja Nigel Farage. A vezető Brexit-párti politikus a Politico szerint azt állította,

hogy Trump Farage hosszú karrierjét tekintette példának az Európai Parlamentben, amikor úgy döntött, hogy indul a Fehér Házért.

„Sokat tanult tőlem” – mondta Farage. „Úgy gondolom, hogy ez kölcsönös.” Farage szerint Trump „éveken keresztül nézte az én beszédeimet az Európai Parlamentben, mielőtt eldöntötte, hogy indul”. Amikor megkérdezték tőle, hogy Trump ezt explicit módon közölte-e vele, Farage azt válaszolta: „Tudom, hogy így van.”

Farage – aki indul a brit általános választásokon, reméli, hogy a Reform UK vezetőjeként jobboldali kihívója lehet a kormányzó konzervatívoknak – hosszú és ellentmondásos időszakot töltött Brüsszelben. 1999 és 2020 között volt EP-képviselő. S közben jött a Brexit.

Az Európai Parlamentet platformként használta ütős beszédeihez, amelyek az euroszkeptikus nézeteit hirdették,

 és gyakran hatalmas nézettséget értek el a YouTube-on, valamint felkavarták a brüsszeli politikai életet.

Farage és Trump régóta ismerik egymást. A Reform UK vezetője volt az első brit politikus, ki találkozott Trumppal az amerikai elnökválasztási győzelme után 2016-ban, és számos alkalommal interjút készített vele. Farage kacérkodott azzal a gondolattal, hogy az USA-ba utazik, hogy kampányoljon Trump újraválasztásáért, de most a brit politikára koncentrál.

Farage tagadta, hogy ő lenne Nagy-Britannia Trumpja: „Szerintem nagyon különbözünk” – mondta. „De mégis úgy gondolom, hogy sok dologban hasonlóan gondolkodunk.”

 

Összesen 10 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
2024. június 25. 10:17 Szerkesztve
És ez a Pofa eredetiben olvashatja a Trump-történetet 1980-tól fogva, nem úgy, mint én, aki lépten-nyomon szótárazok még ma is, meg az MI-fordítókat nyaggatom.
Pelso j.
2024. június 25. 06:48
Zsák a foltját. Végül is, a szélhámos Farage is végig hazudozta a brexit kampányt a briteknek.
P_F_Juli
2024. június 24. 23:03
"Farage tagadta, hogy ő lenne Nagy-Britannia Trumpja: „Szerintem nagyon különbözünk” – mondta. „De mégis úgy gondolom, hogy sok dologban hasonlóan gondolkodunk.” Pedig lehet, hogy több hasonlóság van közöttük, mint azt valaha is gondolták. Mindketten megértették, hogy kizárólag a saját hazájuk érdekében való cselekvéssel érhetnek el sikert és karriert. Ez pedig nélkülözhetetlen egy jó politikus életszemléletéhez. Ezzel hazája érdekében cselekszik, és képes tömegeket mozgatni, és mozgósítani. Az lehet, hogy világszemléletük különböző, de mindketten pontosan tudják, hogy milyen politikával nyerhetnek.
antal-2
2024. június 24. 22:28
White House: terrorist, nigga, sleepy...
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!