Svájc
18:002024. június 29.
Olaszország
Németország
21:002024. június 29.
Dánia

„Ezzel az emberrel a harmadik világháborúba sodródunk. Ő a valaha volt legrosszabb elnök” – összecsap Trump és Biden!

2024. június 26. 22:32

Trump Bident inkompetensnek, Biden Trumpot veszélyesnek akarja láttatni.

2024. június 26. 22:32
President Joe Biden and Donald Trump hold presidential debate on CNN

Nyitókép: Jim WATSON, KAMIL KRZACZYNSKI / AFP

Első elnökjelölti vitájára készül Joe Biden és Donald Trump. A mostani és az előző elnök stábja is gőzerővel készül a csütörtök este megtartandó, a CNN-en közvetített vitára. Sajtóinformációk szerint Donald Trump alelnökjelöltjeit is bevonta a felkészülésbe, hogy a szakpolitikai kérdésekre a legjobb válaszokat tudja adni. 

Biden köréből az az információ került ki, hogy a korábbiaknál élesebben fogja kritizálni az elnök elődjét és egyben republikánus kihívóját. Az első vita kampánynyitóként is funkcionál, ugyanis az amerikai választók nagy része a feltételezések szerint nem követi még a politikai küzdelem eddigi állomásait.

Az idei lesz a legkorábban megrendezett televíziós vita az Egyesült Államok történetében,

eddig mindig szeptemberben és októberben tartották a vitanyitányokat. Az első elnökjelölti tévévitát egyébként még 1960-ban folytatta John F. Kennedy és Richard Nixon. 

A mostani, CNN-es vitán előre adottak a témák, a két elnökjelölt az infláció és a migráció témakörében csap össze leginkább, de szóba kerül majd az orosz-ukrán háború is.

Donald Trump a hónap elején Wisconsin államban a támogatóinak arról beszélt, hogy egy instabil világban élünk Biden elnöksége alatt. 

Ezzel az emberrel a harmadik világháborúba sodródunk. Ő a valaha volt legrosszabb elnök”

– mondta Bidenről Donald Trump.

Az első vitával kapcsolatban a Newsweek megszólaltatta Hillary Clinton korábbi demokrata elnökjelöltet, Bill Clinton volt amerikai elnök feleségét, aki elmondta, Joe Biden hátrányból indul Trumppal szemben. A korábbi first lady ezt azzal indokolta, hogy Bidennek a kampány mellett még elnöki teendőit is el kell látnia. 

Ezt is ajánljuk a témában

 

Töltődjön fel a Mandinerrel!

Összesen 182 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
szarvas-2
2024. június 28. 06:38
Fuck Biden.
Patika
2024. június 27. 16:33
Bidennek van igaza ! Trump tényleg veszélyes, de csak őrá!
alenka
2024. június 27. 14:30
A trottyos matuzsálem vajon tudja, kivel " csap össze" ????
Sándor Hangonyi
2024. június 27. 12:30
...azért be kell látni, van humora Hillary Clinton matrónának..., bár lehet nem viccnek szánta, azonban mégis vicc lett a megjegyzéséből...: " Joe Biden hátrányból indul Trump-pal szemben, mivelhogy Biden-nek a kampány mellett még elnöki teendőit is el kell látnia." ...?...mit is pontosan...?...
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!