Dánia
18:002024. június 20.
Anglia
Spanyolország
21:002024. június 20.
Olaszország

Ez a film egy figyelmeztetés

2024. június 06. 18:31

Amerika és a Nyugat szellemi állapota nincsen messze ettől az állapottól.

2024. június 06. 18:31
BIDEN, Joe
Demkó Attila
Demkó Attila
Facebook

Nyitókép: MTI/EPA/Shawn Thew

„Megnéztem végre a Civil War - Polgárháború című filmet. Nem egy buta blockbuster, nem is egy woke vagy jobbos politikai pamflet, hanem egy több síkon egyszerre haladó okos történet.

Az egyik sík a riporterek sztorija – a másik annak bemutatása, hogyan szűnnek meg az amerikaiak egymás honfitársai lenni. 

Nincs sok magyarázat, »Trump vs Biden, konzervatív vs woke« áthallás – vagy nagyon kevés. És ez jó. 

Ezt is ajánljuk a témában

A végén a lázadó katonák egyik vezetője, egy fekete nő egy másik fekete nőt lő le annyi érzelemmel, mint ahogy az ember levegőt vesz. A kérdésre nincs válasz, hogyan jutottunk idáig a fikciós történetben – DE az áthallás az, hogyan juthatunk ideáig a valóságban?

Ez a film egy figyelmeztetés – Amerika és a Nyugat szellemi állapota nincsen messze ettől az állapottól.

Érdemes megnézni, az elembertelenedés különböző fokait mutatja be – egy-egy megszakítással, amikor valaki mégis humánusan viselkedik.

Az első kép a táborokra szétesett Amerika kitalált térképe. Kalifornia és Texas sohasem fog egy oldalon küzdeni – a valós kép a nagyvárosi, liberális Amerika a sokkal ritkábban lakott vidék republikánus vörös tengerében.”

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 19 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Zjzj
2024. június 08. 13:20
Nincs megallas, eljen az Egyparti demokracia (3/3) !
Martell 2
2024. június 07. 18:28
Tényleg egy kreténség ez a film. Egy polgárháborúban a libsik és a színesek lennének az egyik oldalon és a jobboldali fehérek a másikon.
Akitlosz
2024. június 07. 13:48
Nem hiszem, hogy a "demokratikus" rendszerek alkalmasak a közjó érvényre juttatására. Én három osztatú politikai rendszert csinálnék, elvégre három a magyar igazság, amelyben az államfő, a parlament és a népszavazás körülbelül. egyenlő erősek. A kormány pedig csak végrehajtó hatalom. Így nincsen döntésképtelenség, nincsen patthelyzet és nincsen ok polgárháborúzni. De a politikusok hatalomról le nem mondanak, ezért nem engedik a népet beleszólni a közügyekbe, miközben azt harsogják, hogy demokrácia van, pedig politikai pártoknak nevezett szűk érdekcsoportok uralma az bizony oligarchia.
Akitlosz
2024. június 07. 13:38
Na, már filmszakértő is lett? A humán reprodukciós kutató központ nem kereste még meg a szakértői véleményéért?
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!