Brutális veszteséget termelt a Washington Post, lemondott a főszerkesztő

2024. június 03. 14:34

Az amerikai lap az elmúlt évben 77 millió dollárt (27,7 milliárd forint) veszített.

2024. június 03. 14:34

A nyitókép illusztráció. Fotó: THOMAS TRUTSCHEL / PHOTOTHEK / DPA PICTURE-ALLIANCE VIA AFP

Lemondott három év után a The Washington Post amerikai napilap főszerkesztője, Sally Buzbee, aki az első nő volt a nagy tekintélyű napilap szerkesztőségének élén – jelentette a Guardian című brit napilap hétfőn.

Az új főszerkesztő a Daily Telegraph című brit lap régi munkatársa, a Telegraph Media Group jelenlegi szerkesztő-helyettese lesz, de csak az Egyesült Államokbeli novemberi választások után. A posztot addig ideiglenesen a Wall Street Journal korábbi főszerkesztője, Matt Murray tölti be.

Buzbee távozásának okáról nem közöltek részleteket. Buzbee korábban az Associated Press (AP) amerikai hírügynökség szerkesztője volt és 2021-ben csatlakozott a Washington Post szerkesztőségéhez.

A Washington Post az elmúlt évben 77 millió dollárt (27,7 milliárd forint) veszített

– állítja Will Lewis, aki tavaly óta a napilap kiadója és vezérigazgatója. Lewis szerint a sajtónak új hírközlési metódusokra kéne átállnia, hogy szélesebb körben ragadja meg az olvasókat.

(MTI)

***

Ezt is ajánljuk a témában

***

Összesen 99 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
orokkuruc-2
2024. június 04. 03:07
"az első nő volt a nagy tekintélyű napilap szerkesztőségének élén" .. mi is volt a Challengeren az utolsó mondat? - Engedjétek a kormányhoz a nőt is!
kalhana
2024. június 03. 19:38
Mentő ötletként bevezethetnék, - legalább ideiglenesen - hogy a valóságot írják.
alexandrosz-2
2024. június 03. 17:48
Van elég zsidó, aki fizesse. A gojok pénzéből persze.
remi
2024. június 03. 16:15
Mivel ez (is) shorthos gheorg (egyik) házi faliújságja így nem lehet gond, lesz pénz lóvéra, bármennyi. Is.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!