Szlovákia
15:002024. június 21.
Ukrajna
Lengyelország
18:002024. június 21.
Ausztria

Az USA hadserege két nap alatt két interkontinentális ballisztikus rakétát indított el

2024. június 08. 07:23

Úgy tűnik, nagyon is készülnek valamire.

2024. június 08. 07:23
Missile launch at night. The elements of this image furnished by NASA.

Kép forrása: Elen11 / Getty Images


A Minuteman III rakéták nem voltak felfegyverezve, azaz nem volt rajtuk robbanófej, de mindegyik egy visszatérő járművet szállított, írta a Space.com.
Az Egyesült Államok Légiereje és az Egyesült Államok Űrereje ezen a héten két rutinszerű tesztindítást hajtott végre fegyvertelen interkontinentális ballisztikus rakétákkal.

A két rakéta közül az első június 4-én, helyi idő szerint 0:56-kor indult a kaliforniai Vandenberg Űrerő Bázisról. A második június 6-án 1:46-kor indult, szintén Vandenbergből. A Minuteman III rakéták nem voltak felfegyverezve, azaz nem volt rajtuk robbanófej,  mindegyik egy visszatérő járművet szállított.

Az Egyesült Államok Légiereje rendszeresen végez ilyen teszteket, hogy 

bemutassa az Egyesült Államok nukleáris elrettentő képességének biztonságosságát, megbízhatóságát és hatékonyságát a 21. századi fenyegetések elrettentése és szövetségeseink megnyugtatása érdekében” 

– áll az Air Force Global Strike Command közleményében. A közlemény hangsúlyozza, hogy a teszteket nem a „jelenlegi világ eseményeire” válaszul indították, hanem csupán rutinszerű gyakorlatok voltak. Az indítás után mindkét Minuteman III interkontinentális ballisztikus rakéta mintegy 4200 mérföldet (6760 kilométert) repült, mielőtt a visszatérő járművek landoltak az Egyesült Államok hadseregének Reagan Ballisztikus Rakétavédelmi Tesztbázisán, a Marshall-szigeteki Kwajalein Atollnál.

Egy nyilatkozatban Col. Chris Cruise, a 377. Teszt- és Értékelési Csoport parancsnoka dicsérte az Egyesült Államok Légiereje és Űrereje közös csapatát, hogy képesek voltak ilyen rövid idő alatt két tesztet végrehajtani.

Az a tény, hogy egy héten belül két operatív tesztindítást is sikerült végrehajtanunk, bizonyítja azokat a kiválóságokat és szakmaiságot, amelyet a Légi és Űrhajósok minden nap végeznek ebben a küldetésben” 

– mondta Cruise a nyilatkozatban. „A mai reggeli indítás bemutatja az elrettentés iránti elkötelezettségünket, miközben a biztonság sarokkövét jelentjük szövetségeseink és partnereink számára világszerte.”

Egy másik Védelmi Minisztériumi nyilatkozatban Lt. Col. Casey A. Rumfelt, a Reagan Tesztbázis tartományi igazgatója azt mondta, hogy a két indítási gyakorlat üteme a bázis „Super Bowl verziója”, és hozzátette, hogy néhány héten belül egy harmadik teszt is várható.

 

Összesen 75 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
lucifer-2
2024. június 08. 18:40
Az Oroszok is kilőnek egyett , New York eltünik :)
kepiblanc
2024. június 08. 14:00
"Uff-uff 2024. június 08. 08:41 A sugárzás 24 óra alatt körbeér, plusz az éghajlat durva változása, élet ellehetetlenedése... " Több az mint 24 óra, ami azt illeti, itt van két szimuláció fukushimáról. Miért volt valójában az eleddig soha nem látott színekben pompázó példátlan sarki fény?! A helyes megfejtés a tudomány. Természetesen régebben is voltak ilyen erős napkitörések, de fukushima előtt soha nem láttad még a cézium, rubídium és egyéb izotopok színében lángolni az eget. ☢️🌧☔️ Radioaktív részecske eső (Rb/Cs etc), a cézium és rubídium részecskéket látod az égen lángolni miközben interakcióba lépnek az atmoszférában. Ime a két tudományos oldalról szármató szimuláció, hogyan terjedt szét a világ legveszélyesebb radioaktiv anyaga a cézium 137 a föld légkörében, illetve egy másik szimuláció azt mutatja be, hogyan mérgezte el fukushima a teljes csendes óceánt. 256hu.blogspot.com/2024/05/sarki-fenyek-fukushima-punkosdi.html
Kovács Ubul
2024. június 08. 13:56
Tudja a musZkapatkány, hol a helye a lábtörlő alatt.
B_kanya
2024. június 08. 13:41
szintetikus 2024. június 08. 08:07 "Igény lenne rá, hogy Oroszország kapjon néhány ballisztikus nukleáris fejet. Gombafelhők mindenfelé. " És visszaküldenek 1800 darabot, közte pár Poszeidónt....
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!