Ukrajna
18:002024. június 26.
Belgium
Szlovákia
18:002024. június 26.
Románia

A németek rettentően félnek a magyaroktól – és nem Szoboszlai Dominik miatt

2024. június 17. 09:59

A ZDF-en megjelent véleménycikk szerzője úgy látja, a Carpathian Brigade szurkolói csoport tevékenységét aggódva figyelik a németországi labdarúgó Európa-bajnokságon.

2024. június 17. 09:59
Weiler-Simmerberg, 2024. június 12.
Lang Ádám, Szoboszlai Dominik, Schäfer András, Fiola Attila, Varga Barnabás és Kleinheisler László (b-j) a németországi labdarúgó Európa-bajnokságon részt vevõ magyar válogatott tagjai a csapat nyilvános edzésén Weiler-Simmerbergben 2024. június 12-én.

Nyitókép: MTI/Illyés Tibor

Magyarország Európa-bajnoki szereplését egy „radiális szurkolói csoport", a Carpathian Brigade miatti aggodalmak kísérik – áll a ZDF online felületén megjelent véleménycikkben.

Martin Henkel szerint a szurkolók nézete beleillik abba a képbe, amit a magyar állam az Európai Unióban fest magáról.

Hozzátette, a nacionalizmusba, autokráciába és a konzervatív példaképekbe sodródott ország az EU problémás gyermeke.

A publicista véleményét a német rendőrség is megerősíthette, hiszen még az Európa-bajnokság előtt gyakorlatoztak, többek között a „rettegett magyarok" miatt. Az Eb-n egyébként eddig egy jelentősebb verekedés tört ki, méghozzá az angol és a szerb szurkolók között.

Ezt is ajánljuk a témában

***

A cikket Közép-Európa szakértője, médiafigyelője és piackutatója, a CEPER szemlézte a mandiner.hu számára.

 

Töltődjön fel a Mandinerrel!

Összesen 239 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
aladin-6
2024. június 18. 13:33
A németek nem a magyaroktól félnek "rettentően" , ahogy ezt az állítólagos ZDF-es bérfirkász hazudja, hanem egy csomó valós problémátol, pl attól hogy ha nyilvánosan elmondják a kormányzatnak nem tetsző véleményüket, kirugják őket a munkahelyükről. Aztán félnek a késsel hadonászó elmebeteg araboktól, aztán félnek a tízszeres gázáraktól, a hidegtől,félnek a sorkatonaságtól, stb stb. Fegyelmezetten tűrik a modernkori kommunista terror minden aljas velejáróját, amit mi, meg az NDK sok már régen kiismertünk. Szóval tényleg rettegnek, de persze NEM tőlünk! Haha
Atti bá
2024. június 17. 22:37
Mire jó ez az ostoba önámítás, magasztalás? Miért nem lehet szerényen kivárni az eredményt, és aztán ha valami csoda történik és a csodacsapat nem égeti le magát hülyére dicsérni. Vagy talán ez már csak a szomszédainknak megy, akik szép sunyiban "lepippantatták" magukat az öntelt balgákkal, vagy a déliek a nagy krízisben megnyerik a csoportjukat most meg nyomorékra verik a hohol kommandót?
bodrigyuri
2024. június 17. 22:07
Szopószlajitól tényleg nem kell félni, mert szar.
Intel
2024. június 17. 19:58
Ez a hír szépen illusztrálja miként lett a "magyar" szitokszó a fejlett világban kormányunk tevékenysége által.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!