Dánia
18:002024. június 20.
Anglia
Spanyolország
21:002024. június 20.
Olaszország

Meghalt egy ember, aki egy repülőgép hajtóművébe esett az amszterdami Schiphol repülőtéren

2024. május 29. 22:45

A repülőt éppen a kifutópályán készítették fel a dániai Billundba való indulásra, amikor a már járó hajtómű beszippantotta az áldozatot.

2024. május 29. 22:45

Nyitókép: Ramon van Flymen/ANP/AFP

Meghalt egy ember, aki az amszterdami Schiphol repülőtéren egy repülőgép hajtóművébe került – közölte a KLM holland légitársaság.

A repülőt éppen a kifutópályán készítették fel a dániai Billundba való indulásra, amikor a már járó hajtómű beszippantotta az áldozatot. A KLM nem ismertetett részleteket az elhunytról.

A holland határőrrendőrség, amely a repülőterek biztonságáért is felel, közölte, hogy a gép utasait lekísérték az utasszállítóról. Hozzátette: az incidenst kivizsgálják.

A holland sajtó jelentése szerint a gép a KLM Cityhopper nevű leányvállalatának egyik Embraer típusú rövid hatótávolságú utasszállítója. A NOS rádió honlapján megjelent felvételeken tűzoltóautókat és mentőket lehetett látni az indulási terminál közelében parkoló repülő körül.

(MTI)
 

 

 

Összesen 39 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Teréz A Piréz
2024. május 30. 12:29
Rampás lehetett, vagy még inkább előteres, azoknak kell kolbászolni még a repülő körül, mikor már mindenki a fedélzeten van. De a külső állóhelyen is van a olyan sárga zóna, ahova nem léphetnek be. A hajtóművet pedig pláne tilos bekapcsolni, amíg a cockpit-tal nem egyeztettek, hogy zónán kívül vannak.
szemlelo-2
2024. május 30. 10:38
Nagyon közel kellett mennie. A hajtómű nem szív olyan messziről, mint amilyen messzire fúj hátul. Feltehetőleg átlépett a szalagkorláton, hiszen a reptéren a hajtómű köré mindig tesznek korlátot. Vagy egy reptéri alkalmazott volt.
2024. május 30. 06:07 Szerkesztve
Vályi Péter meg kohóba zuhant, Ficó meg ágynak esett, utas meg hajtóműbe váltott jegyet. A háború meg természetes. Palesztinok tucatjai haltak meg a humanitárius zónában egy támadásban Akkor mit vagyunk oda ha.: A sors számára csak -1 mindegyik. (gyermekgázolás, vonatbalesetek tömege, elétüntek sokasága nem hír és nerm is számít)
robag7
2024. május 30. 01:10
Szerencsétlenből kb darált hús lett....
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!