Lehet készíteni a popcornt! Mégis lesz Trump-Biden televíziós vita

2024. május 15. 21:58

Sokan arra számítottak, hogy Joe Biden nem fog felállni Donald Trumppal egy színpadra, de szerdán bejelentették: lesznek viták.

2024. május 15. 21:58
TIMOTHY A. CLARY, SAUL LOEB / AFP

Nyitókép: TIMOTHY A. CLARY, SAUL LOEB / AFP

Biden és Trump kampány csapata megegyezett szerdán abban, hogy a jelöltek két televíziós vitán fognak részt venni a novemberi választás előtt – számolt be a Hill. 

Az első vitára június 27-én fog sor kerülni a CNN-en, a második pedig szeptember 10-én lesz az ABC csatornán. 

Szerdán Biden egy videóban kihívta Trumpot vitázni, aki gyorsan elfogadta a kihívást. A két házigazda Bidennek kedvez, az egyetlen Trumppal barátságos csatorna a Fox News, amely idén nem fog elnöki vitát rendezni. 

Mit mutatnak a felmérések?

A legújabb közvélemény-kutatások szerint Trump szinte az összes fontos billegő államban vezet Biden előtt, annak ellenére, hogy nem is tud kampányolni, mert napjai nagy részét a bíróságon tölti. Biden elnök tanácsadóinak az a terve, hogy Trumpra fókuszálják a kampányt, mivel ez 2020-ban is bevált. „Készen állok, hogy vitázzak Crooked Joe-val (magyarul csaló vagy ferde) a két javasolt júniusi és szeptemberi időpontban” – írta a volt elnök a közösségi oldalán.

 Trump szerint több vitát kellene rendezni, és ha lehet minél nagyobb teremben, de szerinte Biden „fél a tömegtől.” 

A CNN bejelentette, hogy a vitára közönség nélkül fog sor kerülni. A tervek szerint július végén tartanak egy alelnöki vitát is, bár Trump még nem jelentette be a jelöltjét. Idén a két kampány csapat – 1988 óta először – az elnöki vitabizottság bevonása nélkül szervezte le a vitákat. 

Ezt is ajánljuk a témában

 

Összesen 9 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
salmonella
2024. május 16. 06:20
A szenilis vénember felmegy a pódiumra, kezet fog a partvissal, leül és elalszik. Érdekes vita lesz. A cnn pedig többoldalas vezércikkben számol be.
Patika
2024. május 16. 05:37
A vita.: Hallod Joe? Mit kérdeztél Donald??
Nasi12
2024. május 15. 23:01
Eszerint kitalálták ez egyenlő feltételeket. Hogya lehet bident felpumpálni, Trumpot meg lepumpálni.:)
Málaga21
2024. május 15. 22:16
Kíváncsi vagyok, bidé hányszor fogja le Reagan elnöközni Donaldot?
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!