Cseh Köztársaság
21:002024. június 26.
Törökország
Grúzia
21:002024. június 26.
Portugália

Besokallt a kínai akkugyár a németektől, nem viszi oda a fejlesztését

2024. május 28. 07:22

A kínaiak odaszúrtak a német politikusoknak is.

2024. május 28. 07:22
null

Nyitóképen: a berlini német parlament (fotó: Getty Images)

Az electrive.com arról ír, hogy mégsem létesít akkumulátorgyárat a németországi Brandenburg tartományban a kínai SVOLT. Mint kiderült, a vállalat átértékelte telephely-stratégiáját és odaszúrt a német politikusoknak is, akik megnehezítették a gyár tervezését.

Hozzáteszik: a vállalat sajtóközleménye a nemzetközi büntetővámok fenyegetésére, 

az elhúzódó és egyenlőtlenül elosztott támogatásokra,

 az amúgy is alacsony szintű tervezési biztonságra, egy jelentős ügyfélprojekt lemondására és a belsőégésű motorok EU-n belüli megszűnéséről újraindult „kontraproduktív” vitákra hivatkozott.

„Az autópiac jelenleg világszerte jelentős ingadozásokkal és kihívásokkal küzd, amelyeket elsősorban az elektromos mobilitásra való átállás okoz”

 – nyilatkozta Kai-Uwe Wollenhaupt, az SVOLT Europe elnöke, aki szerint ez néhány autógyártónál drasztikus stratégiai kiigazítást eredményezett.

A gyártás 2025 elején kezdődött volna meg. A bejelentés alapján a SVOLT még jó ideig nem fog cellákat gyártani Európában, írják, viszont nem tett le a szintén németországi Saar-vidéken létesítendő másik gyártóüzemének az elindításáról.

Töltődjön fel a Mandinerrel!

Összesen 97 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Phm045
2024. május 28. 16:28
Jöjjenek ide, fizessenek minél több adót a nyereség egy részét itt költsék el. Alkalmazzanak magyar munkavállalókat.........
SzkeptiKUSS
2024. május 28. 13:26
Eszetlen állatok, "ideológia" harc miatt képesek megborítani az Uniót. Politikai harc, valódi háború, meg gazdasági háború! Ez a három egyben nagyon hiányzik.
pandalala
2024. május 28. 11:02
hoppá, bruti, nem csak jött hanem ment, minden ződ lett, meg észt ....
rockercicc
2024. május 28. 09:52
Németország ezzel csak nyert. Kevesebb szennyezés.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!