Videón beszélt Izrael és Amerika az egymilliós Rafah elleni támadásról

2024. április 02. 06:45

Az USA ellenzi a város lerohanását, de Izrael elfogadta a tervet.

2024. április 02. 06:45
null

Nyitókép: a nyitóképen egy palesztin harcos látható Rafah városában, Gázában. Fotó: SAID KHATIB / AFP

Az amerikai nemzetbiztonsági tanácsadó részvételével videókapcsolaton keresztül tárgyaltak hétfőn amerikai és izraeli illetékesek a Rafah városában tervezett izraeli katonai műveletről. 

A Gázai övezet déli részén fekvő városban tervezett, Hamász elleni offenzíva miatt az Egyesült Államok hetek óta fenntartásait hangoztatja.

A Fehér Ház szóvivője hétfői sajtótájékoztatóján közölte, hogy a tárgyalás az egy héttel korábban izraeli részről lemondott egyeztetés megkezdése videótárgyalás formájában. Karine Jean-Pierre elmondta, hogy gyorsan akartak előre lépni, ezért nem történt személyes találkozó. Illetékesek hétfőn arról is beszámoltak, hogy a Jake Sullivan amerikai nemzetbiztonsági tanácsadó által vezetett egyeztetésre építve szakértői szinten személyes találkozó is következik.  

A fehér házi szóvivő emlékeztetett arra, hogy az 

Egyesült Államok korábban jelezte, alternatív megoldásokat javasol az izraeli átfogó katonai művelet helyett. 

Az amerikai adminisztráció tagjai többször megismételték, hogy 

izraeli akciót nem támogatnak a több mint 1 millió civillel zsúfolt városban,

 amíg nem áll rendelkezésre hiteles és végrehajtható terv a polgári lakosság védelmében. Az izraeli kormány a hadművelet tervét március közepén jóváhagyta, de azt egyelőre nem indította el.

(MTI)

Összesen 22 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
sexykitty-79
2024. április 30. 22:51
🍓 ️ ­­A­ ­­­d­­­ö­­­g­­­ö­­s­­ ­­­l­­á­­­n­­y­­­o­­k­ ­­v­­­á­­­r­n­a­­k­­­ ­­r­­á­­­d­­ 👉 𝗪­­𝗪­­­𝗪­.­𝗖­­𝗨­𝗠𝟰­­.­­𝗙­­𝗨­­𝗡
szeekely
2024. április 02. 09:42 Szerkesztve
A mindent behalozo cionista financtőke megtalalja a modjat, hogy mit sem sejtő magyarok forintjait begyűjtve finanszirozza a terrort es az erőszakot a gazai civil lakossag ellen. Pl. az Intel multinacionalista cegen at. Ha olyan laptopot hasznalsz, ami Intel chippel működik tudd, hogy az Intel a palesztin őslakosok elleni nepirtas egyik fő tamogatoja. 25 milliard dollart fektetett be Izraelban csak tavaly december soran, a vedtelen es fegyvertelen lakossag elleni apartheid es a tömeggyilkossagok ellenere. https://bdsmovement.net/Press-Release-BDS-Launches-Boycott-Intel-Global-Campaign Itt az ideje, hogy a galad nemzetközi nagytőke korlatozas ala essen. Vonja ki a Magyar Allam minden erdekeltseget az Intel hatoköreből es ne tamogasson semmifele ügyletet/ üzletkötest azokkal, akik ezt nem teszik. Mutassuk meg hogy mindennek van hatara. Hogy a magyar allam sajat szuverenitasanal fogva nem tamogathatja az apartheid rezsimet. Egyetlen magyar fillert se az artatlanok legyilkolasara!
OszkárOszi
2024. április 02. 08:26
Biden elvtárs, ugyanígy ellenezni kellett volna Belgrád bombázását is, nem pedig szónokolni mellette!
Nasi12
2024. április 02. 07:44
Látva a gazai bombázás meg bahmut ostroma után szétroncsolt házakat szomorú vagyok.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!