Hiába tiltakozott az édesapa, engedélyezték a lánya számára az eutanáziát

2024. április 01. 13:10

A felperes apa szerint a lánya nem kompetens egy ilyen súlyú döntés áttekintésére és meghozatalára.

2024. április 01. 13:10

A nyitókép illusztráció. Fotó: SIMON WOHLFAHRT / AFP

 

Kanadában az utóbbi években érezhetően megugrott az eutanáziát választó polgárok száma. Egy 27 éves nő „kegyes halálára” engedélyt adó bíró most arra hivatkozott, hogy – bár megérti az autista lányát nevelő apa fájdalmát –, de úgy véli, hogy a fiatal nő egyéni döntése a saját életéről erősebb jognak számít – írja az Euronews.

A lap arról írt, hogy Colin Feasby bíró ítéletében elismerte, hogy az orvos által segített haláleset „mélységes és pusztító gyászt” okozna az apának, de kijelentette, hogy

a fiatal nőnek az a joga, hogy véget vessen saját életének, felülírja az apa érzéseit.

Ezzel szemben a felperes apa szerint a lánya nem kompetens egy ilyen súlyú döntés áttekintésére és meghozatalára.

Ezt is ajánljuk a témában

A bíró publikálási tilalmat rendelt el a szereplők megnevezésére, és az eljárásra kijelölt orvosok neve is titkos. Az apát WV, a lányát pedig MV jelzéssel szabad csak emlegetni.

A bíró döntését 30 napra felfüggesztik, így az apa ügyvédei fellebbezhetnek.

A lányt képviselő ügyvéd szerint az apa nem tudja MV-t életben tartani, viszont nem mutatott be orvosi adatokat arra nézve, hogy a fiatal nő végstádiumban szenved, és elviselhetetlen kínoktól szenvedne.

Hivatkozása arra terjed, hogy ügyfele nem képes az autizmussal járó életet elviselni.

***

 

Összesen 45 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
paracelsus-2
2024. április 01. 16:21
Karsai elvtárs nem döglött még meg?
EX_Terminator
2024. április 01. 16:12
EGYES FÉRGEK HIÁBA PRÓBÁLKOZNAK BELEPOFÁZNI AKÁRMIBE IS HIBA TESZNEK AKÁRMIT ÉS BÁRMIT HIBÁA PRÓBÁLJÁK KERESZÜLERŐSZAKOLNI HOGY SZERINTÜK MICSODA MICSODA! HOGY MI A BÁTORSÁG MEG GYÁVASÁG! HIÁBA TALÁLJÁK KI HOGY SZERINTÜK KÖTELESEK VAGYUNK EZT MEGTŰRNI! CSAK AZÉRT MERT EZ??? AZ ESZÜKBE MERÉSZELT JUTNI EGÉSZ EGYSZERŰEN HALÁLRA LESZNEK VERVE!
fraktoaster
2024. április 01. 16:08
"ügyfele nem képes az autizmussal járó életet elviselni." Ez így már tényszerűen a T4 program új verziója.
thorin-2
2024. április 01. 15:27
nem tiszta a probléma, ha képes elvégezni az öngyilkosságot (van olyan szellemi és fizikai állapotban), akkor nincs mit akadályozni. ha nem, akkor pedig nem öngyilkosság, hanem gyilkosság a tevékenység neve, amit mások elkövetnek a kárára.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!