Félreérthetetlen üzenetet küldött Moszkva: ha ez megtörténik, nehéz lesz elkerülni a NATO-orosz háborút

2024. április 09. 07:17

„Reméljük, hogy a józanság és az önfenntartási ösztönök győznek a Nyugaton” – közölte az orosz külügyminisztérium munkatársa.

2024. április 09. 07:17

A nyitókép illusztráció. Fotó: SERGEI SAVOSTYANOV / POOL / AFP

Igaz ugyan, hogy Jens Stoltenberg NATO-főtitkár a múlt héten kizárta, hogy a szövetség katonákat küldjön Ukrajnába, mégis az egyik amerikai szakértő arról számolt be, hogy több NATO-tag titokban arra készül, hogy katonákat küld Ukrajnába.

Ezt is ajánljuk a témában

„Amennyiben nyugati katonák jelennek meg Ukrajnába, a közvetlen fegyveres konfliktus esélye a NATO és Oroszország közt sokszorosára nő.

Mi nem szeretnénk, ha ez így lenne. Reméljük, hogy a józanság és az önfenntartási ösztönök győznek a Nyugaton”

– árulta el Alekszej Poliscsuk, az orosz külügyminisztérium FÁK-államokért felelős vezetője az orosz TASZSZ hírügynökségnek.

Hozzátette: a NATO egyes országainak vezetői is pontosan tudják, ez milyen kockázatos művelet lenne, ezért igyekeznek elhatárolódni azoktól, akik a katonák bevetését pártolják.

***

Ezt is ajánljuk a témában

***

 

Kapcsolódó cikkek a Háború Ukrajnában aktában.

Összesen 44 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Laci DACH
2024. április 10. 13:26
A NATO-t nem lehet "atomcirkusszal" megfélemliteni - a NATO eur.országainak is van elég...és sokkal modernebb fegyverzetei..Nekünk kell Putyint megfélemliteni!!! Neki kell menni Putyinnak!!!
Laci DACH
2024. április 10. 13:15
Az oroszokat KI KELL SÖPÖRNI EGÉSZ UKR BÓL. A NATO- HA UKR KÉRI,BE FOG AVATKOZNI. NEM LEHET EGY FÜGGETLEN (JELCIN ÀLTAL IS ELISMERT) ORSZÁGOT MEGTÁMADNI KÖVETKEZMÉNYEK NÉLKÜL!! Csak a NATO erur.oldala hetek alatt tönkre vágja az oroszokat.. Mit képzelnek..? USA nélkül is..Mire leszedik a 60 éves rakétáikról a ponyvát..A legutóbbi - orosz megszállás alatt levö országrészben(ez 19%..) az emberek több mint 65%a( bátrak..) a független oroszok nélküli UKR ban akar maradni!
pulsarito
2024. április 09. 11:28
A NATO az a védelmi szövetség, amelyik megalakulása óta számtalan országot támadott meg az USA deep state érdekei szerint, és most is ezen törik a fejüket!
Leskelődő
2024. április 09. 09:53
Önfenntartási ösztön? Józan ész? Ahol az abortuszt alapjogként akarják az eu-s alkotmányba foglalni?
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!