Hasítanak a román nacionalisták a TikTokon: a kormánypártok már a betiltáson gondolkodnak

2024. március 25. 09:51

Romániában és a külföldön élő románok körében 7,4 millió TikTok-felhasználó van.

2024. március 25. 09:51

Nyitókép: JOE KLAMAR / AFP

 

A legfrissebb országos IRES-felmérés, amelynek előzetes eredményei szombaton jelentek meg a Hotnews hírportálon, és amelytől a választásokra készül pártok frászt kapnak, azt mutatja, hogy a Románok Egyesüléséért Szövetség (az AUR) a fiatalok – a 18 és 35 év közöttiek – köréből kapná a legtöbb szavazatot, ha a parlamenti választásokat most tartanák – írja a Főtér.

Ezt is ajánljuk a témában

Minden jel arra mutat, hogy mind a Szociáldemokrata Pártban (PSD-ben), mind a Nemzeti Liberális Pártban (PNL-ben) megijedtek a felmérés eredményétől. A Hotnews-on megszólaló Rareș Bogdan (PNL) és Lucian Romașcanu (PSD) egyaránt azt mondják, hogy

a két nagy párt elveszítette az első, TikTokon folyó kommunikációs csatát az AUR-ral szemben.

A két politikus lényegében ugyanazt mondja: a TikTokot, ahol az AUR teljes erővel teríti a szélsőséges üzeneteit, sürgősen szabályozni kell. Rareș Bogdan azt mondja: aggasztó a választópolgárokat manipulálni képes politikai TikTok-tartalmak népszerűsége.

Romániában és a külföldön élő románok körében 7,4 millió TikTok-felhasználó van, ezzel pedig az ország lakosságarányosan az első helyen áll európai szinten. A PNL idén újrázni készülő EP-képviselője szerint azonnali és komoly intézkedésekre van szükség, hogy valahogy szabályozzák vagy betiltsák a TikTok-on terjesztett szélsőséges, orosz-párti, az EU-konstrukciót fenyegető politikai üzeneteket.

Előzmény nélküli, ami a TikTokon folyik”

– közölte és elismeri, hogy a PNL politikusai, bár észbe kaptak és saját TikTok-fiókokat hoztak létre, jelentősen lemaradtak a platformon folyó kommunikációban az AUR-tól.

Lucian Romașcanu, a PSD szóvivője erőteljesebben fogalmazott, szerinte is erőteljesen szabályozni kellene a TikTokot, de ő akár a platform romániai működésének betiltását is kilátásba helyezte, ha a szabályozás nem sikerül.

Összesen 27 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
sexykitty-75
2024. április 27. 02:06
🍓 ️ ­­A­­­ ­d­­ö­­g­ö­s­­ ­­l­­­á­­n­y­o­k­ ­­v­­á­r­­n­a­k­ ­­r­­­á­­­d­­­ 👉 𝗪­­­𝗪­­­𝗪­.­­𝗖­𝗨­𝗠𝟰­­­.­𝗙­­𝗨­­­𝗡
pragmatika
2024. március 25. 18:00
Hmmm.... először az iskolai történelmi tananyagot kéne a tényekhez közelíteni, aztán pár generáció felnevelése után talán változna a tömegek szélsőséges orientáltsága.
mreinstand-2
2024. március 25. 16:24
A nacionalisták mindenhol hülyék és őket a legkönnyebb manipulálni. Nincs kivétel.
frx00001
2024. március 25. 14:36
román nacionallista :D .. nagyon kínos egy hazudott történelmen alapuló "nemzetet" imádni, még a nyelvük is úgy lett összelopkodva könyörgöm ..
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!