Ez az eddigi leghatározottabb spanyol álláspont Magyarországról

2024. március 21. 16:19

A Disenso Alapítvány igazgatója szerint példaértékű, ahogyan Magyarország védi a konzervatív értékeket, karizmatikus miniszterelnöke pedig nem hódol be a nemzetek feletti szervek akaratának.

2024. március 21. 16:19

Nyitókép: Orbán Viktor Facebook-oldala

Magyarország az etalon a konzervatív értékeknek az európai intézményekkel szembeni védelme terén, és egyértelmű, hogy a Nyugat része – jelentette ki Jorge Martín Frias, a Disenso Alapítvány igazgatója az El Debate tudósítása alapján. Hozzátette:

az országnak egy olyan karizmatikus miniszterelnöke van, aki kitűnik a nemzetet védelmező és a nemzetek feletti szervek politikájának magát alávetni nem hajlandó magatartásával.

Az esemény kerekasztal-beszélgetésén Nistal González (CEFAS) arról is beszélt, hogy elismeri a magyar kormány bátorságát a családbarát politika védelmében, míg Pepa Rodríguez de Milán, a VOX parlamenti szóvivője kiemelte Magyarország sikereit a házasságok számának növekedésében.

Az Alapjogokért Központ vendégkutatója, Jorge González-Gallarza nemrég egyébként arról beszélt a Mandinernek, hogy az, ami Spanyolországban történt, a legsúlyosabb puccs a jogállamiság ellen, mióta az Európai Unió első elődjét 1951-ben megalapították.

Ezt is ajánljuk a témában

***

A cikket Közép-Európa szakértője, médiafigyelője és piackutatója, a CEPER szemlézte a mandiner.hu számára.

 

Összesen 18 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Uztu
2024. március 22. 06:50
Katalánok?
balbako_
2024. március 21. 19:01
Helyes!
Vasalo
2024. március 21. 18:37
Csehországban (Prágában) is tömegek tüntettek a kormány ellen és Orbánt éltették.
auditorium
2024. március 21. 17:45
A spanyolok után most a portugálok következnek, ott is a balos kisebbséggel kell koalicióra lépni és ők diktálják, h. pl. a VOX ne legyen a parlamentjükben, mint szélsőjobboldali, ahogy a németeknél is kizárják AfD, a fr-nál LePenéket stb.. Tehát a mostani választásoknál a "szélsőjobbot" kizárják, mert "náci-fasiszta párt", ez lesz majd a Mi hazánkkal és a Jobbikkal is. A szélsőbal (antifa-Hammerbande-centri sociali ) azonban maradhat, pedig a szélsőséges pártok közös nevezője az ERŐSZAK. "Disenso" spanyolul, "dissenso" olaszul nézeteltérést jelent.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!