„Elkezdhetünk fizetni a gyermekeink vérével" – háborúra készül Lengyelország

2024. március 01. 10:57

Szymon Holownia szerint van jövője a V4-nek, mert az országok az orosz-ukrán háború ügyében a diagnózisban egyetértenek, csak a receptben nem. A Szejm elnöke úgy véli, muszáj segíteni Ukrajnát, hogy ne nyerjen Vlagyimir Putyin.

2024. március 01. 10:57
Szymon Holownia Press Conference

Vlagyimir Putyin nem nyerhet Ukrajnában, ellenkező esetben a saját földünkön kell majd legyőznünk őt – jelentette ki Szymon Holownia, a Szejm elnöke a V4-ek csúcstalálkozóját követően.

Vagy ma fizetünk, hogy segítsünk Ukrajnának, vagy egy idő után elkezdhetünk fizetni a gyermekeink vérével

– mondta a politikus a Do Rzeczy beszámolója alapján. Szerinte természetes, hogy mindenki a békére gondol a háborúval kapcsolatban, ám ez nem történhet meg „bármi áron", csak olyan békét tudna elfogadni, ami garantálja Ukrajna és Lengyelország biztonságát.

Holownia hangsúlyozta, a V4 nem fog felbomlani, mert bár a háborúra írandó „recept” ügyében vannak közöttük nézetkülönbségek, a „diagnózisban" mind a négy ország vezetője egyetért.

Egyetlen ország sincs közöttünk, amely kéz a kézben állna Vlagyimir Putyinnal, mindannyian tudjuk, hogy Oroszország támadta meg brutálisan Ukrajnát

– szögezte le.

Ezt is ajánljuk a témában

***

A cikket Közép-Európa szakértője, médiafigyelője és piackutatója, a CEPER szemlézte a mandiner.hu számára.

Nyitókép: Getty Images/NurPhoto/Olimpik

Összesen 75 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
sexykitty-75
2024. április 27. 02:14
🍓 ️ ­­­A­ ­­­d­­ö­­g­­­ö­s­­ ­l­á­­n­y­o­k­­­ ­v­­­á­­­r­­­n­­a­k­­ ­­­r­­­á­d­­ 👉 𝗪­­­𝗪­𝗪­­­.­­𝗖­­𝗨­𝗠𝟰­.­­𝗙­𝗨­­­𝗡
Obsitos Technikus
2024. március 03. 23:09
Van ennek gyereke?
Wolfram004
2024. március 03. 18:57
"A Szejm elnöke úgy véli, muszáj segíteni Ukrajnát, hogy ne nyerjen Vlagyimir Putyin." Miért, ha Putyin nyer, mennyi pénzt buknak bizonyos amerikai pénzügyi körök?
EX_Terminator
2024. március 03. 04:29
1, vegyen egy normális öltönyt. 2, nem értünk egyet a marhaságotokkal.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!