A videó, ami mindenkit érdekel: így gyűjtik össze a Trevi-kútba dobott érméket!

2024. március 25. 09:47

A barokk szökőkútban naponta hozzávetőleg 3000 euró gyűlik össze.

2024. március 25. 09:47

Fotó: Alberto PIZZOLI / AFP

Az olasz fővárosban létezik egy a turisták körében igen népszerű szokás: ha háttal állva egy pénzérmét dobsz át a vállad felett a Trevi-kútba, akkor egy napon még visszatérsz Rómába. Olyannyira közismert a szokás, hogy napi szinten háromezer eurót szórnak a kútba a látogatók.

De hogy mi lesz ezzel a pénzzel? A travelo szerint 2001-ben Róma akkori polgármestere elrendelte, hogy a pénzt jótékony célra fordítják.

És hogy szedik ki a kútból a pénzt? Mutatjuk!

 

 

Összesen 26 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
sexykitty21-6
2024. május 25. 00:56
🍓 ️ ­É­­r­­t­­é­­­k­e­l­­­d­­ ­­a­ ­s­z­­e­­­x­­­i­ ­­p­u­­n­­­c­i­­­m­a­­t­­ 👉 𝐖­­𝐖­­𝐖­­.­­­𝐗­𝟏­­­𝟖­­.­­­𝐅­𝐔­­𝐍
johannluipigus
2024. március 25. 10:07
Ha valóban jótékony célra megy az a pénz, amit a kútba dobunk, akkor a továbbiakban is számíthatnak rám az olaszok.
antal-2
2024. március 25. 10:04
Videón ahogy az ótvar ciganyok a lezárt helyen vannak a rallyn. A keményen dolgozó magyar kisemberek adójából 4 mentőhelikopter, 6 mentő és intenzívterapias ágyak fizetve. Több tízmillió forint. Mert direkt oda mentek ahova tilos volt!!! A rally szövetségre ki kell számlázni a teljes cehet! Még csak mentőjük sem volt ami kötelező egy ilyen versenyre. Mutassak be a mentőt a felszerelést a rajta dolgozó szakemberek végzettségét és engedélyét! A fidesz megint mentegti a bűnőseket.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!