Radikális vonzásban

2024. február 07. 23:09

A szomszéd államok soviniszta pártjai sok új szavazót tudtak megszólítani, s meglepő, hogy egyértelmű magyarellenességük ellenére nem kevés magyart is. Utánajártunk, mi lehet a furcsa jelenség mögött.

2024. február 07. 23:09
null
Veczán Zoltán
Veczán Zoltán

A magyarok egy kicsi, de látható része, úgy néz ki, hajlamos elfeledni akár a tegnapelőtt történéseit is, és nemhogy román, szlovák, de konkrétan magyar­ellenes pártokkal szimpatizál. „Ez létező jelenség, amin sokan elszörnyedtek, és némi morális pánik is érezhető volt” – mondja lapunknak Tokár Géza politológus. Szerinte a felvidéki magyar választók öt százaléka szavazhat a többségi nemzet soviniszta pártjára. Hogy mi a népszerűség kulcsa a magyarok körében is? A markáns rendszerellenesség. A rendszer alatt érthetjük a szlovákiai politikai rendszert a fősodratú, főként atlantista pártokkal, a parlamentarizmust vagy éppen a Nyugatot, a nagy közös ellenségképeket. Emellett a szavazókban erős az Oroszország iránti szimpátia is.

Ez a tartalom csak előfizetők részére elérhető.
Már előfizetőnk?

Kapcsolódó cikkek

Összesen 6 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
sexykitty-41
2024. február 17. 19:33
🍓 ️ F­­o­­­r­r­­­ó­­­ l­­á­­­n­­yok sz­­ex­et ak­­ar­­­n­ak, ba­­­sz­d m­­eg ők­­­et itt 👉 𝗪­­𝗪­­­𝗪­­.­­­𝗖­𝗨­­­𝗠𝟰­­­.­𝗙­𝗨­­𝗡
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Ezek is érdekelhetik