NBC: Joe Biden s*ggfejnek nevezte az izraeli miniszterelnököt

2024. február 12. 19:42

Az amerikai elnök dühös Benjamin Netanjahura, amiért nem változtat a stratégiáján.

2024. február 12. 19:42

Joe Biden amerikai elnök nincs megelégedve Benjamin Netanjahu izraeli miniszterelnökkel, és

egy magánbeszélgetés során s***fejnek nevezte őt

a gázai háborúval kapcsolatos katonai nézeteltéréseik miatt – írta az amerikai NBC. 

Egy másik alkalommal pedig arról beszélt, hogy az izraeli miniszterelnök „pokollá teszi az életét” azzal, hogy nem ért egyet az amerikai állásponttal a tűzszüneti megegyezéssel kapcsolatban. Az NBC úgy véli, a helyzetet közelről ismerők szerint az elnök dühös Netanjahura, amiért Izrael nem hajlandó változtatni a katonai stratégiáján a Hamász elleni háborúban.

A két politikus kapcsolatáról a Nemzetbiztonsági Tanács szóvivője ugyanakkor azt mondta: „Az elnök világosan kifejtette, hogy hol nem ért egyet Netanjahu miniszterelnökkel”, hozzátéve: „a közöttük lévő kapcsolat több évtizedes, amely nyilvánosan és a magánéletben is tiszteletteljes”.

Nem ez az első eset, hogy a két vezető közötti feszült kapcsolatról jelennek meg hírek. A Politico amerikai kiadása a hónap elején arról írt, hogy Biden egy négyszemközti beszélgetésen „kib***ott rosszfiúnak” nevezte az izraeli kormányfő. A Fehér Ház ezt természetesen tagadta, Joe Biden szóvivője, Andrew Bates akkor azt közölte, a két politikus kapcsolata „nyilvánosan és négyszemközt is tiszteletteljes”.

A tavalyi decemberben ennek ellenére nyilvánosan is összeszólalkozott Biden és Netanjahu. Az amerikai elnök burkolt fenyegetésére, amelyben arról beszélt, hogy a nemzetközi közvélemény hozzáállása „megváltozhat” Izraellel kapcsolatban, az izraeli miniszterelnök azzal válaszolt, hogy az Egyesült Államok szőnyegbombázta Németországot és dobta le az első atombombát és rengeteg civilt ölt meg. Emiatt pedig Washington nem oktathatja ki Izraelt. 

Ezt is ajánljuk a témában

Ezt is ajánljuk a témában

***

Nyitókép: GPO / Handout / ANADOLU / Anadolu via AFP

Összesen 45 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
alexandrosz-2
2024. február 13. 06:08
Igaza van. De bibinel nagyobb seggfej csak egy van, a vétótlan köpcös geci samesza.
bodrigyuri
2024. február 12. 23:27
A hét mottója: Balog. Akinek a seggét nyalod. Felkészül tóni.
Tasi János
2024. február 12. 20:44 Szerkesztve
Biden nem ért egyet Netanyahu stratégiájával? Pedig igen egyszerű: 2019 márciusában így Netanyahu még így beszélt a Knessztben: "Bárkinek, aki keresztezni akarja a Palesztin állam létrejöttét, erősítenie kell a Hamasz anyagi támogatását!... Ez a mi stratégiánk!" Nem változtat a stratégiáján, mert több száz izraeli fiatalt lemészároltak az apache csatahelikopteriek annak érdekében, hogy lemészárolhassanak több tízezer palesztint és elrabolhassák a földjüket és gázmezőjüket IS! https://www.youtube.com/watch?v=kSp-yWOJWnc https://www.youtube.com/watch?v=AzrnDdK8wus https://www.youtube.com/watch?v=m9Ja8zHUjlw https://www.youtube.com/watch?v=_9-u8LwhiZk
zavulon
2024. február 12. 20:19
Kölyökkoromban volt egy hasonló demens a piactéren, rendre kapott valami látszatmelót amiért kapott friss gyümölcsöt, zöldséget, pékárut. Pénzt nem mert azonnal elkocsmázta. Bidenről rendre ő jut eszembe.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!