Kiderült: az amerikaiak szerint Trump jobban irányítaná a gazdaságot, mint Biden

2024. február 12. 12:53

Egy új vizsgálat 1006 résztvevőjének 42 százaléka Trump, 31 százalék Biden gazdaságkezelési képességeiben bízik jobban.

2024. február 12. 12:53

Az amerikai választók relatív többsége Joe Biden jelenlegi elnök helyett inkább az újbóli jelöltségre törekvő Donald Trump volt elnökre bízná a gazdasági ügyek kezelését a Financial Times és a Michigani Egyetem Stephen M. Ross Üzleti Karának (Michigan Ross) hétfőn bemutatott közös felmérése szerint.

A londoni gazdasági napilap által ismertetett reprezentatív vizsgálat 1006 résztvevőjének 42 százaléka Trump, 31 százalék Biden gazdaságkezelési képességeiben bízik jobban.

A válaszadók 21 százaléka egyikükre sem bízná szívesen az amerikai gazdaságot.

A Financial Times hangsúlyozza: a felmérés annak ellenére is Trumpnak kedvez, hogy az amerikaiak többsége érzékel bizonyos javulást személyes pénzügyi helyzetében és a gazdasági kilátásokat is derűlátóbban ítéli meg, mint korábban.

Arra a kérdésre, hogy miként jellemezné pénzügyeinek jelenlegi állapotát, 46 százalék mondta azt, hogy kényelmes életvitelt tud biztosítani magának, és költségeinek kifizetése után is marad valamennyi pénze. Az így nyilatkozók aránya 3 százalékponttal emelkedett a tavaly novemberben elvégzett hasonló felmérés óta.

A válaszadók 27 százaléka kitűnőnek vagy jónak minősítette az amerikai gazdaság állapotát;

novemberben 21 százalék nyilatkozott ugyanígy. Nem változott ugyanakkor azoknak az aránya, akik megfelelőnek tartják Biden gazdaságpolitikáját: tavaly novemberben és most is 36 százalék mondta azt, hogy elégedett a demokrata párti elnök gazdasági teljesítményével.

Az átlagon belül éles választóvonal húzódik a két nagy párt támogatói között: a demokrata szavazók 71 százaléka, a republikánusok alig 5 százaléka helyesli Joe Biden gazdaságpolitikai tevékenységét.

(MTI)

***

Ezt is ajánljuk a témában

Nyitókép: ED JONES / AFP

Kapcsolódó cikkek

Összesen 41 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
sexykitty-41
2024. február 17. 06:52
🍓 ️ F­­­o­­­r­r­­ó­ l­­­á­­­n­yok sz­ex­et ak­ar­­­n­­­ak, ba­sz­d m­­­eg ők­et itt 👉 𝗪­­­𝗪­­­𝗪­­­.­­𝗖­­𝗨­𝗠𝟰­.­­­𝗙­­­𝗨­𝗡
kervez
2024. február 12. 20:02
Ezek szerint 37% szerint mindegy.
Chardonnay99
2024. február 12. 17:29
Mondjuk Biden nem rakta magasra a lécet. Ami pedig sikeres volt a gazdaságpolitikájában, az azért volt sikeres, mert Trump politikáját folytatta.
Kovács Ubul
2024. február 12. 16:46
Trump odaverne Kínának rendesen.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Ezek is érdekelhetik