Valóságos leszámolás kezdődött Oroszországban Navalnij halála után

2024. február 19. 17:56

Több száz embert vettek őrizetbe, és ítéltek is el.

2024. február 19. 17:56
null

Több száz embert vettek őrizetbe az orosz hatóságok Alekszej Navalnij ellenzéki aktivista halála után. Sokan aggódnak amiatt, hogy szélesebb körű leszámolást indíthat a Vlagyimir Putyin által vezetett orosz állam az ellenzék aktivistái ellen – írja a New York Times.

A lap több oroszországi személlyel beszélgetett a legismertebb orosz ellenzéki politikus halála után. Az általuk elmondottakból alakult ki egy általános kép, pár konkrét példa:

Ezt is ajánljuk a témában

  • letartóztattak egy püspököt, aki misén akart megemlékezni Alekszej Navalnijról;
  • őrizetbe vettek két embert, akiknek a táskájában egy Navalnij-kép volt;
  • megvertek valakit a rendőrök, aki virágot helyezett el egy Navalnijnak állított emlékfalhoz;
  • Szamarában megtűrték a hatóságok a megemlékezést, viszont mindenkinek, aki részt vett az eseményen, befényképezték a személyes okiratait;
  • van, aki arról mesélt, hogy pisztolyt szegeztek a fejéhez a rendőrök, majd aláírattak vele egy papírt.

Hivatalosan egyébként eddig 39 városban 366 ember őrizetbe vétele van összefüggésben Navalnij halálával.

A legtöbbjüket rövid ideig tartó (maximum 15 napos) elzárásra ítéltek.

Többen tartanak attól, hogy a Putyin-kormány a választások közeledtével fokozni fogja a nyomásgyakorlást az ellenzéki aktivistákon; vannak, akik úgy látják, Navalnijt is azért ölték meg az orosz hatóságok, hogy ne tudja befolyásolni a pár héten belül esedékes elnökválasztás menetét.

Nyitókép: AFP/Alexey Danichev

Összesen 101 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
HunCsz
2024. február 20. 16:41
Ez a nyomorult navalnij ostoba ügynök egy orosz mzp vagy kari geri. Ennek a halála egyedül a náci világkirályságnak az érdeke. Putyinnak semmiképpen, mert se nem osztott se nem szorzott. Tehát vagy a CIA rendelte ezt meg vagy meghalt magától ez a nyomorult hazaárúló. A történet másik része az alvóügynökök felkutatása és kiiktatása, hogy stabil béke legyen a föld 1/8-án amit az az amerikaiak nyakán élősködő sátáni hálozat vérbe szeretne boritani, hogy ellophasson mindent ahogy ezt mindig, mindenhol tette, ha lehetősége van rá. Isten óvja Oroszországot
megtat
2024. február 20. 14:19
"...befényképezték a személyes okiratait" Behangoló, ha egy sajtótermék ennyire beadja a fogalmazás színvonalát. Az ilyen újságírót és az olvasószerkesztőt bekapnám a tíz körméről. Amúgy meg hova a picsába fényképezték be?
Lajoss
2024. február 20. 12:27
Mocsadék rezsim…kormányunk nagy barátja…🤮🤮🤮
Tommaso
2024. február 20. 08:46
Mindig az az orszag, ill vezeto politikai elitje a hibas, amelyik hadsereggel tamad egy masik orszagra. Ehhez jon meg Putim diktatorikus teljhatalma, s hogy ellensege azoknak a szovetsegeknek, melyeknek Magyaro. a tagja. Hogy a hazank ellen elkovetett ruszki bunoket, 1849, 1915, 1944, 1956, 1945-1990 ne is emlitsuk.+ a szamtalan gyanus halaleset
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!