Hihetetlen, de igaz: Oroszország gazdasága tavaly gyorsabban nőtt, mint bármelyik G7-es országé

2024. február 03. 17:18

„Szabad már végre komolyan beszélgetnünk a szankciók hasznosságáról?” – tette fel a kérdést bejegyzésében Philip Pilkington makroökonómus szakember.

2024. február 03. 17:18

Érdekes grafikont osztott meg Philip Pilkington makroökonómus szakember Twitter-oldalán (X), amely szerint Oroszország gazdasága tavaly gyorsabban nőtt, mint bármelyik G7-es országé, és az IMF előrejelzése szerint ez 2024-ben is így lesz.

„Ha 2022 márciusában valaki azt mondja, hogy 2024-ben itt fogunk tartani, az valószínűleg köznevetség tárgya lett volna. Mégis itt vagyunk. Szabad már végre komolyan beszélgetnünk a szankciók hasznosságáról?” – tette fel a kérdést bejegyzésében a szakember.

Nyitókép: MTI/EPA /Szputnyik/Orosz elnöki sajtószolgálat/Szergej Bobiljov

 

Összesen 248 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Lajoss
2024. február 04. 08:31
A szovjet statisztika világhírű…. 😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂
herceg-3
2024. február 04. 03:05
Miért lenne hihetetlen? Oroszországot nem olyan hülyék vezetik, mint Európát és annak tagállamait!
Silcon
2024. február 04. 02:48
A szankció úgy működik, mint egy magas védővám. Az adott hazai terméket gyártó meglévő vagy frissen alakult cégnek nem lesz konkurenciája. A háború nem tarthat örökké, ez idő alatt megerősödhet, így mire újra kinyílnak a piacok, már nem lehet olyan könnyedén lesöpörni őket. A nyugat piacot veszít. Nem jött be a Kína elleni chip embargó sem, ma már lényegesen kisebb a lemaradásuk, mint 10 éve volt és gőzerővel dolgoznak rajta, hogy elsők legyenek.
Turius
2024. február 03. 23:28
Nem hihetelen. Ha van alapanyag, de nincs TV, csinálsz TV-t az alapanyagból. GDP fel. Ha van TV, és nincs alapanyag, éhen halsz, mert a TV nem lakat jól. GDP le. De a GDP eleve nettó faszság: Ha felveszel a GDP 100%-át hitelben, majd elküldöd az egészet Ukrajnába, "megdupláztad" a GDP-t. Majd jön az államcsöd.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!