Gyászba borult Bordeaux és egész Franciaország – elmarad a gyerekeknek szervezett „dragtábor”!

2024. február 15. 18:40

A mérignaci ifjúsági ház vezetője szerint bőven van még tennivaló az emberi együttélés értékeinek tiszteletben tartása terén, bizony.

2024. február 15. 18:40
null
Francesca Rivafinoli
Francesca Rivafinoli

Lefújták a háromnapos dragtábort a Bordeaux melletti Mérignac városában. Az eredeti tervek szerint a február 28. és március 1. közötti tanítási szünetben kaptak volna lehetőséget

a 11 és 17 év közötti gyerekek és fiatalok,

hogy a helyi ifjúsági és kultúrházban „felfedezzék a drag queenek világát”.

A program keretében – amelynek mindhárom napján elvárt lett volna a részvétel – mindenki megteremthette volna a saját személyiségét, kigondolva magának egy dragnevet és valamely nemet, aztán lett volna dragfelvonulás, sminkelés és vidám éneklés.

A Katolikus Családok Szövetségének helyi szervezete azonban tiltakozó akcióba kezdett, sérelmezve, hogy

adófizetői eurókból támogatott LMBTI-aktivisták olyan ideológiáknak tennék ki a gyerekeket, amelyek nem felelnek meg sem az életkoruknak, sem a pszichés biztonságuknak;

petíciójukat négy nap alatt bő hétezren írták alá. Marion Maréchal eközben a Rachida Dati kulturális miniszterhez címzett nyílt levelében rámutatott: messze nem elszigetelt esetről, hanem sorozatos provokációról van szó, az államilag támogatott ifjúsági házak pedig egyenesen „a kulturális baloldaliság templomai”. „A gyerekeknek, bármilyen szociális hátterűek és bárhonnan származzanak is, rajzolni, festeni és zenélni kell tanulniuk, múzeumainkkal és örökségünkkel kell megismerkedniük, a történelmünkre kellene rácsodálkozniuk: ez lenne egy ambiciózus kultúrpolitika küldetése” – mutatott rá a politikus,

sürgetve a drag queenekkel nyomuló intézmények állami finanszírozásának felfüggesztését.

A mérignaci ifjúsági ház vezetője „a dragművészet felfedezésének” efféle politikai instrumentalizálását sérelmezve először leszögezte, hogy a kritikák csak még inkább ösztönzik az „önismereti” tábor megtartására – másnap azonban „a beérkező üzenetek, fenyegetések és felhívások” erőszakos jellegére hivatkozva, a munkatársak és a családok „lelki és fizikai biztonsága érdekében” mégis törölte a háromnapos „művészeti workshopot”, sajnálatát fejezve ki ugyanakkor a megtapasztalt „mérhetetlen düh” miatt, amely szerinte

azt mutatja, mennyi még a tennivaló az emberi együttélés értékeinek tiszteletben tartása terén.

A táborra egyébként közel három héten át lehetett jelentkezni; ezen időszak alatt összesen négy gyereket írattak be a szülők, amennyi résztvevővel eleve meg se lehetett volna tartani a workshopot.

A régióbeli ifjúsági házak szövetsége mindenesetre nyilatkozatban fejezte ki sajnálatát az erős szembenállás miatt, rámutatva, hogy az „LMBTQI+ kultúra gyermekek körében történő előmozdítását” célzó szünidős tevékenység pusztán „lehetőségeket” igyekezett volna nyitni.

(Nyitókép: YouTube-képernyőkép)

Ezt is ajánljuk a témában

Ezt is ajánljuk a témában

 

Összesen 63 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
EX_Terminator
2024. február 16. 12:29
MICSODA??? HOGY VELETEK ÖSSZEÁLLNI AZT A GYALÁZATOT AMIT MŰVELTEK MEGTŰRNI LENYELNI, VELETEK KÖZÖSKÖDNI, PARANCSSZÓRA MEGTŰRNI HOGY RÁNK SZABADÍTANAK BENNETEKET? NA EZÉRT LESZTEK AZ IRGALOM SZIKRÁJA NÉLKÜL HALÁLRA VERVE AZOKKAL EGGYÜTT AKINEK EZ CSAK AZ ESZÉBE MERÉSZELT JUTNI! EZÉRT TI FÖRTELMES FÉRGEK? HULLÁK VAGYTOK!
italosiparos
2024. február 16. 09:52
Meg kéne indítani a jogállamisági eljárást ellenük.Ilyen mértékű homofóbia és lmbt ellenesség szembemegy az európai normákkal.El kell gondolkodni a szavazati joguk megvonásán is.
Jose
2024. február 16. 07:37
A menő, legmodernebb, legelfogadóbb franciák basszák meg az anyjukat! Nem érdekli őket, hogy a NÉP nem akarja a woke-ot, ők erőltetik. Fel kéne gyújtani azt a kultúrházat a picsába.
akkor ki
2024. február 16. 07:27
Ehhez képest hála az Istennek akkorát fejlődtek (visszafelé!!!!) a fransziák, hogy öröm nézni. Moslék világ, beteg trend! Véget kell ennek vetni, de sajnos gyanítom, hogy csak VH tudja ezt elérni! A tizenharmadik században, például Franciaországban, a férfiak közötti homoszexuális magatartást az első alkalommal kasztrációval, a másodjára rajta kapottakat végtag levágással büntették, míg a harmadik alkalommal elítélteket máglyán égették el. A leszbikus cselekedetekért az első két alkalommal meghatározott testrészek levágása volt kiszabható a harmadik alkalommal pedig őket is máglyahalálra ítélhették.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!