Elszabadult a pokol a párizsi mezőgazdasági vásáron, amikor Macron megjelent (videó)

2024. február 24. 18:34

A tüntető gazdákat a rohamrendőröknek kellett megfékezniük.

2024. február 24. 18:34

Nem sokkal Emmanuel Macron francia elnök látogatása előtt tüntető gazdák egy csoportja szállta meg a mezőgazdasági vásárnak otthont adó párizsi kiállítási központot.

A Macron elnök lemondását követelő tüntetőket több tucat rendőr próbálta megfékezni.

A Reuters hírügynökség helyszínen tartózkodó tudósítója összecsapásokról számolt be, és megfigyelése szerint legkevesebb egy őrizetbe vételre is sor került. A mezőgazdasági vásár kapui az incidens miatt egyelőre nem nyíltak meg a látogatók előtt. Macron elnök bírálta a gazdák akcióját.

„Nem segítetek egyetlen kollégátoknak sem azzal, hogy szétveritek a bódékat. 

Nem segítetek egyetlen kollégátoknak sem azzal, hogy ellehetetlenítitek a vásárt, és bizonyos értelemben félelmet keltetek a családokban” 

– nyilatkozta.

Számos más európai országhoz, köztük Németországhoz hasonlóan Franciaországban is hetek óta rendszeresen tiltakoznak a gazdák a magas költségek, a bürokrácia, a európai uniós mezőgazdasági politika és az ukrán import ellen.

(MTI / Mandiner)

Ezt is ajánljuk a témában

***

Nyitókép: Michel Stoupak / NurPhoto / NurPhoto via AFP

Összesen 67 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
pipa89
2024. február 25. 06:41
Ebből előbb-utóbb vérfolyatás lesz Nyugat-Európában.
atti64
2024. február 24. 22:39
TAPOSSÁTOK MEG PATKÁNY MAKRON!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
pesszimista
2024. február 24. 21:21
A Magyar Hang melyet a Fideszből kivált jobboldali emberek indítottak ,eleinte igéretesnek tűnt .De később elindult lefelé és teljesen belesimult a baloldali kánonba. A Raskóval készült interjú közlésével már elérte a gödör alját https./hang hu(repter)52-eu-mezogazdaság-rasko...
pesszimista
2024. február 24. 20:58
Bajban vannak az UNIÓ-s gazdák. Néhány évtizeddel ezelőtt a Nyugat-Európai jóléti államok idején a konzervatív pártok fő támogatói közé tartoztak. Ma a zöldek ámokfutása idején, a társadalom fő ellenségivé váltak, mint a Sztálin Szovjetúniójában. De a legnagyobb slamasztikában a Magyar termelők vannak, mert az okosok szerint 87%-ban azt termelik amit Ukrajna. Ha a politikai helyzet nem változik , ennek tragédia lesz a vége.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!