Egyre jobban forrnak az indulatok: már Németország legnagyobb repülőterét is megbénították a tüntető gazdák

2024. február 03. 13:33

A német gazdák traktorjaikkal blokád alá vették a frankfurti repülőteret, amelyet így több ezer utas nem tudott megközelíteni.

2024. február 03. 13:33
Farmer protests - Frankfurt

Szombat reggel óta folyamatosan gyülekeznek a traktorosok Németország legfontosabb repülőterén, Frankfurtban, hogy elzárják az odavezető utakat – számolt be a Bild német lap. A gazdatüntetés szombat reggeli akciója több ezer embert érintett.

Az utakat, amelyeket a rendőrség nem zár le, mi lezárjuk

– hangoztatták a tiltakozók.

A repülőtér legfontosabb bejáratait az A3 és A5 autópályákon lezárták, továbbá blokád alá vették a B43 számú utat is. A frankfurti rendőrség az X-oldalán figyelmeztetett: a megmozdulás előreláthatólag délutánig fog tartani, egyúttal javasolták a tömegközlekedés használatát. A tiltakozók szerint ezer traktor volt a repülőtérnél, míg a rendőrség szerint 400-500.

Mindenesetre kora délutánra a Bild szerint a blokádot feloldották.

Nyitókép: Ardavan Safari / DPA / AFP

 

 

Összesen 64 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
auditorium
2024. február 04. 13:29
A németek visszasirják azokat a régi szép időket, amikor az állami alkalmazottak, funkcionáriusok (tanárok, vasútasok, légiforgalmiak, rendőrök, miniszteri tisztviselők stb.) NEM sztrájkolhattak. Sőt még a Berufsverbot-ot is (amikor kommunisták nem oktathattak egyetemeken, iskolákban) legalábbis csak éves szerződéssel megtűrve, de nem kaptak FIX állást, katedrát. Akkor minden pontosan közlekedett, az iskolákat nem foglalták el diákok péntekenként, nem volt politizálás az egyetemeken, minden perfekt volt "Ordnung muss sein." Ma már ők is beálltak a sorba és bizony a gazdaságuk és oktatásuk kezdi megérezni a sztrájkok és a tűntetések következményét. Már nem mutogatnak az olaszokra, franciákra és más sztrájoló népekre, mert már ők sem feddhetetlenek.
falcatus-2
2024. február 04. 09:06
kunfia1 2024. február 03. 15:31 Orbán árplafont rakott a benzinre, tejre, olajra, aztán rájött, hogy egy barom. Nehezen ment. Most átesett a benzinár-emeléssel a ló túloldalára a gazember...." Átoperált óvodás Tökfej! Hajózni muszáj, nem hazudni. Az EU kötelezően írta elő a jövedéki adó emelését. Ezzel még egy leszedált karámlakónak is tisztában kellene lennie. Az EU előírás szerint 41 Ft-tal kellett volna emelnünk.Mennyivel lett megemelve tökfilkó? Magyarország évek óta kockáztatta a kötelezettségszegési eljárást azzal, hogy az uniós szintnél alacsonyabban határozta meg a jövedéki adó szintjét.
2024. február 04. 00:34 Szerkesztve
Türelem: "Már várják az orosz traktorok csatlakozását..." Ennyit arról, hogy a liberális ellenzék mennyit ért meg abból, ami körülöttük történik... Ezek valójában minden szektán kívülit lenéznek, ám elvárják, hogy mindenki rájuk szavazzon... :PPP DE: Belenéztem Türelem hozzászólásaiba, és nagyon nem tűnik libshit-nek. Lehet, hogy félreértettem e megjegyzését?
Türelem
2024. február 03. 18:12
Már várják az orosz traktorok csatlakozását.......
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!