Drága ajándékot kapott Kim Dzsong Un Vlagyimir Putyintól

2024. február 20. 16:46

Egy autót „személyes használatra”, ilyen van az orosz elnöknek is.

2024. február 20. 16:46
PUTYIN, Vlagyimir; KIM Dzsong Un

Kim Dzsong Un egy autót kapott ajándékba Vlagyimir Putyintól „személyes használatra” – írja a theglobeandmail.com az észak-koreai KCNA hírügynökségre hivatkozva. Ez azonban sértheti azt az ENSZ-tilalmat, amelyet Moszkva vállalt Phenjannal szemben. 

Ezt is ajánljuk a témában

Jót tett a két vezetőnek a találkozó?

A két ország szorosabbra fűzte kapcsolatait azóta, hogy az észak-koreai vezető és az orosz elnök szeptemberben találkozott, miután mindkettejüknek mélyült a nemzetközi elszigeteltsége, 

Oroszországé az ukrajnai háború, Észak-Koreáé pedig az atomfegyver-fejlesztés miatt. 

Az orosz gyártmányú autót február 18-án szállították el Észak-Koreába, a diktátor nővére pedig udvariasan tolmácsolta Kim Dzsong Un köszönetét Putyinnak, mondván, az ajándék a csúcsvezetők közötti különleges személyes kapcsolatok egyértelmű demonstrációjaként szolgál.

A dél-koreai külügyminisztérium közölte, szorosan figyelemmel kíséri az Oroszország és Észak-Korea közötti együttműködést, miközben mindkét országot az ENSZ Biztonsági Tanácsának határozatainak betartására szólította fel.

***

Nyitóképünk archív: Vlagyimir Putyin orosz elnök (j) Kim Dzsong Un elsőszámú észak-koreai vezetőt, a Koreai Munkapárt főtitkárát, a Nemzetvédelmi Bizottság első elnökét fogadja a szibériai Vosztocsnij űrrepülőtéren 2023. szeptember 13-án. MTI/EPA/Szputnyik/Orosz elnöki sajtószolgálat/Vlagyimir Szmirnov

 

Összesen 14 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Gullwing
2024. február 21. 13:34
Ez azonban sértheti azt az ENSZ-tilalmat, Az ENSZ egy víz gerebjéző szervezet szart sem ér az egész bagázs.
Akitlosz
2024. február 20. 18:16
"Ez azonban sértheti azt az ENSZ-tilalmat, amelyet Moszkva vállalt Phenjannal szemben. " Ezt aztán feltétlenül bele kellett írni. Mit sért? Miért? Ez így csak újságírói kavarás alap nélkül. A cikkírói is sértheti a jó édes anyukáját!
files32
2024. február 20. 18:07
É Kolerában nincs olyan szakma, hogy autószerelő.
lajajakab11
2024. február 20. 17:37
moszkovitáknak INGYEN OROSZ RULETT TRIPLA ezüstgolyóval! Körönként prémium VODKA " KREMLIN Special Metanol " grátisz! ínyenceknek polóniumos KAVIÁR extra! Haladóknak noviCSOKI ! csak a félkegyelműek válaszoljanak!!
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!