Best of Biden: nem tud nem bakizni az amerikai elnök

2024. február 09. 09:09

Joe Biden egyre többször fut bele kínos jelenetekbe. Gyűjtés!

2024. február 09. 09:09
null

„Nézzék, mindenkinek joga van idiótának lenni... oké?” – jelentette ki korábban Joe Biden, amikor egy szónoklatát félbeszakította egy heccelő. Nos, ha mindenkinek, akkor az amerikai elnöknek is joga van erre, és úgy tűnik, egyre többször gyakorolja azt.

Biden a napokban nagy port kavart azzal, hogy egy megszólalásában összekeverte Angela Merkel volt német kancellárt 

annak nyolcvanas-kilencvenes évekbeli elődjével, Helmut Kohllal,

aki időközben, még 2017-ben elhalálozott. Joe Biden a 2021-es G7-csúcstalálkozót emlegette, épp a január 6-i eseményeket, a Capitolium ostromát tárgyalták ki, amikor Angela Merkel német kancellár Bidenhez fordult. Erre az amerikai elnök így emlékezett vissza: „Aztán Helmut Kohl odafordult hozzám, és azt kérdezte: »mit szólna, Elnök úr, ha elolvasná a London Timest és azt látná, hogy 1000 ember tört be a brit parlamentbe, és megöltek pár rendőrt befele menet, hogy a miniszterelnök ne foglalhassa el a hivatalát?«”.

Ezt is ajánljuk a témában

A héten már egy másik bakit is vétett az amerikai elnök

Akkor is a G7-csúcsról beszélt, ott Emmanuel Macront keverte össze Francois Mitterranddal, aki 1981-től 1995-ig vezette Franciaországot, és aki 1996-ban elhunyt. A minap az amerikai elnök sajtótájékoztatót tartott, ahol nemes egyszerűséggel elfelejtette, melyik terrorszervezet támadta meg Izraelt tavaly ősszel és ki ellen küldenek most fegyvereket. A 81 éves elnök a felvétel szerint rövid szünetet tartott beszédében, kereste a Hamász nevét, de nem jutott eszébe, végül egy újságíró segített, aki megmondta, melyik csoportról van szó éppen.

Az amerikai elnökkel már előfordult az is, hogy a brit miniszterelnök nevét nem tudta felidézni.

Hírt kaptunk ma az Egyesült Királyságból. Rashid... Rashid Sanook a miniszterelnök”

 – közölte Joe Biden, az Egyesült Államok elnöke. A brit miniszterelnököt valójában Rishi Sunaknak hívják. Az amerikai elnök beszédét azzal folytatta, „ahogy a fivérem mondaná, ezt kapd ki!” A közönség erre nevetéssel reagált. „Ráadásul konzervatív” – folytatta a nyilvános meglepődést Biden.

De hosszú már az elnöksége alatt elkövetett bakik listája – csemegézzünk kicsit a korábbi történetekből is!

Nehéz megmondani, de Putyin elveszíti a háborút Irakban, elveszíti a háborút otthon”

 – jelentette ki Biden tavaly, amikor éppen a Prigozsin-lázadás zajlott Dél-Oroszországban.

Szintén tavaly, amikor az amerikai fegyvertartás korlátozásáról tartott beszédet, azt azzal zárta le, hogy „Isten áldja a királynőt!” Hogy az addigra már elhunyt brit királynő hogyan jött nála a képbe a beszéd végén, nehéz kérdés, és választ mi nem találtunk rá.

Egy idős ember fizikai botladozásain talán kevésbé ildomos nevetgélni, de tény, hogy Joe Biden mémek ezreinek alapanyagát szolgáltatta különböző megbotlásaival, az elnöki repülőgépre való fellépcsőzéstől a biciklis eldőléséig, amiben szerencsére nem esett bántódása. Annál kellemetlenebb viszont, amit a nőkkel, sőt, kiskorú lányokkal csinált nem egy alkalommal. A szaglászástól a közel bújáson át a kellemetlen, sőt felháborító odaszólásokig számos alkalommal hozta magát és a szituációról nem tehető lányokat kínos helyzetbe az elnök.

Egy vacsorán, amelyet a katonai szolgálatot teljesítők és családjaik tiszteletére rendeztek,

Biden odament egy fiatal lányhoz, és közölte vele, hogy „szeretem a füleidet”.

A kijelentésével a kislány fején lévő Mickey egér fülre utalt. Ezt követően odasétált hozzá, majd megkérdezte a lány nevét. A lány félénken azt válaszolta: „Catherine”. Az amerikai elnök közölte, hogy nagyon szép neve van és az anyját is így hívták, majd a kislány életkorára kérdezett rá. Joe Biden meglepődött, amikor kiderült, hogy mindössze hatéves.

Még kínosabb volt egy korábbi eset, amikor Joe Biden megállt fotózkodni egy fiatal kislánnyal, vállát fogdosta, majd randizási tippeket adott neki.

Nagyon fontos dolog, amit a lányaimnak és az unokáimnak is mondtam – 30 éves korodig ne legyen komoly pasid!”

– mondta az elnök. „Oké. Észben fogom tartani” – válaszolt erre a lány, aki szemlátomást kínosan érezte magát a keresetlen tanácstól.

Cikkünk zárásakor pedig, amikor azt hittük, már összegyűjtöttük a legújabb Biden-bakikat, szembe jött velünk a legfrissebb, csütörtök esti hír: Joe Biden tévedésből Mexikó elnökének nevezte Egyiptom elnökét.

„Eredetileg Mexikó elnöke, Sisi nem akarta megnyitni a kapuit, hogy beengedje a humanitárius segélyt” 

– fogalmazott Biden, amikor a gázai helyzetről és Egyiptomról kérdezték őt – Sisi tábornok ugyanis Egyiptom elnöke, nem pedig Mexikói, mely két ország között vagy 12 ezer kilométer és egy komplett óceán húzódik.

Ezt is ajánljuk a témában

További sok sikert kívánunk Drebin elnöknek!


Fotó: Yuri Gripas/Abaca/Bloomberg via Getty Images

 

Összesen 65 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
linpalin
2024. február 09. 19:47
Biden nem alkalmas vezető, ez igaz. Szerencsére a fidesz nagy kedvence, Donald Trump sosem téved, elvégre Orbán Viktorrol is csak azt mondta "He’s the leader of Turkey". De ezt nézzük el neki☺️
rossonero
2024. február 09. 15:43
A legszebb az egészben, hogy amikor Trump egyet bakizott egyből ráugrott a “FOS”, sőt Melaniát is alázták mindenért. Erről a szerencsétlen vén demensről meg hallgatnak..egyenlő bánásmód.
pepepapa
2024. február 09. 14:39
Eső kelő!!!!
lagal56-2
2024. február 09. 13:22
Vén hülye! Az usa szégyene, hogy ilyen aljadék , szenilis lett az elnökük! Ennek a terror államnak el kell tűnnie az emberiség életéből, mint ahogyan a történelem folyamán az összes hasonló förmedvény eltűnt a sűllyesztőben!!!!!
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!