Alattomos érvet villantott Trump és Biden ellen egyik kihívójuk

2024. február 09. 20:51

Az öregedő vezetők alkalmatlansága régi polémia a politika világában, már a 2020-as amerikai elnökválasztáson megjelent az érv, de 2024-ben még inkább - a republikánus Trump-rivális újra ezt hozta fel.

2024. február 09. 20:51
null
Maráczi Tamás

„Donald Trump Nancy Pelosival kevert össze, Joe Biden pedig a mexikói elnököt az egyiptomi államfővel tévesztette össze– írta ki X-oldalára Nikki Haley, majd hozzátette:

Az a párt fog győzni az elnökválasztáson, amelyik előbb vonultatja vissza 80 feletti elnökjelöltjét.

Haley vitriolos megjegyzése mellé egy régi, 1993-as szórakoztató film fotóját illesztette: A szomszéd nője mindig zöldebb című mozi két szerethető, de folyamatosan zsörtölődő öreg úrról szól, a címszerepekben Jack Lemmonnal és Walter Matthauval – a fotómontázsban a két nyugdíjas arca helyett Joe Biden és Donald Trump portréja szerepel.

Haley-nek egyre kevesebb esélye van Trump megállítására

A republikánus elnökjelölt-aspiráns Haley Donald Trump utolsó esélyes kihívója a konzervatív előválasztások menetében, de a volt elnök iowai, New Hampshire-beli és nevadai győzelmei után egyre kevesebb esélye van Trump megállítására. Haley kampánya során azzal érvel, hogy a Republikánus Pártnak kell legyen egy alternatívája Trump mellett, és ha sokan a volt elnök „megkoronázására” is készülnek, ő az egész ország számára próbál egy, az egész nemzet számára elfogadható konzervatív jelöltet biztosítani.

Az egyik érv Trump ellen éppen az, amivel az amerikai jobboldal Bident támadja évek óta: a kora. 

A demokratapárti elnök a 82., míg Trump a 78. életévét tapossa. Biden sorozatos tévedései, elszólásai, bakijai miatt régóta elemzői vita tárgya elnöki alkalmassága, de ezt az érvet a republikánus körökben is felvetik Trumppal kapcsolatban pártbeli bírálói.

Mutatjuk az említett bejegyzést:

--

Nyitókép: az AFP fotómontázsa Joe Biden és Donald Trump amerikai elnökökről (forrás: TIMOTHY A. CLARY, SAUL LOEB / AFP)

 

 

Összesen 12 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Mich99
2024. február 10. 01:26
Bepánikolt a nő...
kiss.istvan770
2024. február 09. 22:06 Szerkesztve
"Donald Trump Nancy Pelosival kevert össze" Nem kevert össze. Irónia volt, mert olyan egyforma a világlátásotok.😛 Egy kicsivel több intelligenciára lenne szükséged, hogy felismerd az iróniát Nancy, - illetve Nikki!😄
P_F_Juli
2024. február 09. 21:24
Amikor Bident megválasztották, valóságos forgatókönyv készült a számára, hogyan kell viselkednie a szimpátia elnyeréséhez. Ennek a nyomát sem látom Trump körül. Lehet, hogy kellene egy ésszerű korhatár, hogy valaki meddig indulhat, de mivel ilyen nincs, nem kellene ilyen érveket felhozni. Ha Trump olyan állapotba kerül, mint amilyenben most Biden van, meggyőződésem, hogy a családja fogja "kivonni a forgalomból". Talán a republikánusoknak (és Trumpnak) - látva a mostani történéseket -, van annyi eszük, hogy alelnök jelöltnek egy kompetens személyt neveznek meg.
SzaboGeza
2024. február 09. 21:11
HAJRÁ TRUMP!!!!!:)
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!