Újra tombol a Covid Amerikában: van olyan hely, ahol újra kötelező a maszkviselés

2024. január 04. 07:51

Decemberben volt olyan hét, amikor több mint 29 ezer koronavírus okozta kórházi kezelést regisztráltak.

2024. január 04. 07:51
Day in the life of a doctor working on a Covid ICU ward

Legalább négy amerikai állam egyes kórházaiban visszaállították a maszkhasználati kötelezettséget a COVID, a szezonális influenza és más légzőszervi megbetegedések számának növekedése miatt – olvasható a Reuters hasábjain.

New York, Kalifornia, Illinois és Massachusetts egészségügyi intézményei kötelezővé tették a maszkok használatát a betegek és a szolgáltatók számára. 

New York város egészségügyi biztosa, Dr. Ashwin Vasan szerdán a WABC TV-nek elmondta, hogy a város mind a 11 állami kórházában, 30 egészségügyi központban és öt hosszú távú ellátást nyújtó intézményben újra bevezették a maszkkötelezettséget.

Amit nem akarunk, az a létszámhiány, igaz? Amikor 2022-ben láttuk az omikronhullámot, a legnagyobb problémát nem csak az jelentette, hogy az emberek megbetegedtek, hanem az is, hogy sok egészségügyi dolgozó volt a frontvonalban, és a COVID miatt kiestek” 

– mondta Vasan a WABC-nek.

A Centers for Disease Control and Prevention (CDC) legfrissebb heti adatai szerint december 17-23. között 

több mint 29 ezer COVID okozta kórházi kezelés történt az Egyesült Államokban, ami több mint 16 százalékos növekedést jelent az előző héthez képest. 

A CDC ugyanebben az időszakban több mint 14,700 influenzás kórházi kezelést jelentett.

Nyitókép: Joseph Prezioso / AFP

 

Összesen 19 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
MaBaker
2024. január 07. 13:28
Hazug álhírterjesztő szarok! Méghozzá a legfelsőbb körökben! A VILÁGON SEMMIT NEM ÉR A MASZKHASZNÁLAT A COVID ELLEN!!! AZ N95 SEM!!! "Wearing masks in the community probably makes little or no difference to the outcome of influenza‐like illness (ILI)/COVID‐19 like illness compared to not wearing masks" "The use of a N95/P2 respirators compared to medical/surgical masks probably makes little or no difference" Az eddigi legszélesebbkörű metaanalízis is bizonyítja, ami a tudományos bizonyosság arany sztenderdje. https://www.cochranelibrary.com/cdsr/doi/10.1002/14651858.CD006207.pub6/full
Szvv
2024. január 05. 08:33
Sok korhazban hordjak a maszkot az egeszsegugyi dolgozok. Kotelezove nem teszik mar, mert szarnak rank. Anyam most volt covidos, oxigenen volt egy hetig mert nem kapott levegot. A korhazban javasolt a maszk de nem kotelezo. Az emberek fele nem hordja, meg a covidos betegek kozott sem. Az egeszsegugyi dolgozok igen. Szoval szarnak rank😃 aki megussza, megussza, aki nem az igy jart.
survivor
2024. január 04. 22:52
Influenza. Japán. Maszk, évtizedek óta...
survivor
2024. január 04. 22:51
Ma Baker Persze...azert használnak EVTIZEDEK óta maszkot járványkor. Ebola, f. himlő, bármi. Isten barma, te ! 1920, spanyolnátha...
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!