Trump szokatlan javaslata: Töltsenek ki az elnökjelöltek kognitív vagy alkalmassági tesztet!

2024. január 28. 07:38

A volt elnök nemrég egy idősek otthonához hasonlította a Fehér Házat egy parodisztikus videóban.

2024. január 28. 07:38
null

Most élesebbnek érzem magam, mint 20 évvel ezelőtt. Tényleg így érzem... és szerintem mindenkinek, aki indul az elnökválasztáson, alkalmassági vagy kognitív tesztet kellene végeznie” – jelentette ki Donald Trump egy nevadai gyűlésen, az állam február 8-i választási kampánya előtt, számol be a Magyar Nemzet.

Bár a mondatot közvetlenül előválasztási riválisának, Nikki Haley-nek címezte, valójában az elmúlt években egyre kínosabb bakikat produkáló Joe Bidenre is utalhatott Trump, aki nemrég egy idősek otthonához hasonlította a Fehér Házat egy parodisztikus videóban.

A volt elnök beszédének nagy részét a bevándorlás problémájának szentelte.

„Lezárjuk a határt, befejezzük, és megfékezzük az inváziót” – ígérte a választóknak Trump.

Ahogy a Reuters felidézi, Biden 2021-es hivatalba lépése óta rekord mennyiségű migránst fogtak el az amerikai-mexikói határon, és a közvélemény-kutatások szerint a bevándorlás és a határvédelem kérdése az idei általános választások egyik legfontosabb témája.

Nyitókép: MTI/EPA/Michael Reynolds

Összesen 29 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
nitsahon
2024. január 29. 08:48
Szükséges lenne!
EX_Terminator
2024. január 28. 16:33
A jelenlegi törvények alapján is alkalmatlan lett volna.
blackorion93
2024. január 28. 13:42
Hát én azért óvatosan jelentenék ki ilyesmit a helyében 77 évesen, 4 kerek évvel fiatalabb, mint a vén trottyos Biden. Tény és való, hogy szellemileg sokkal jobb állapotban van, mint a mostani elnök, de azért Trumpnak is volt pár érdekes mondata már. Csak a trumpisták együtt nevetnek vele, nem rajta.
Ugandai Bubu
2024. január 28. 13:36
Valójában a szavazáshoz jogosítvány, cenzus kellene, alapvető államszervezési ismeretekből. Ha valaki annyira sötét, hogy krumplis proliként nem bírja tudja megérteni, hogy mi a parlament, mi a választás, mi a különbség a kormány, a parlament, a különböző hatalmi szervek, vezetőik és feladataik között, az ne szavazhasson. Nem jogi doktorátus, csak annyi, hogy a hol az MSZP-re, hol a FIdeszre szavazó teljesen fogalmatlan és sötét debilmagyarság igenis ki legyen zárva olyan dolgokból, amikről láthatóan semmi fogalmuk sincs. A vizsgát mindenkinek teljesíteni kellene, aki szavazni akar, lehetne érettségivel együtt.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!