Párizsban már áll a bál az olimpia előtt, tárgyalásokat akarnak a rendőrök

2024. január 10. 21:28

Demonstrációt szerveztek a francia fővárosban.

2024. január 10. 21:28

Nyitott tetejű buszokon vonultak végig Párizs utcáin a francia rendőrök, akik nyomatékosítani akarták tárgyalási igényüket a nyári olimpia előtt. Véleményük szerint a rendőrszakszervezetnek fel kellene gyorsítania a tárgyalásokat a kormánnyal, hogy a rendőrök kedvezőbb munkafeltételek mellett készülhessenek a párizsi játékokra.

A francia belügyminiszter Gérald Darmanin korábban bejelentette, hogy 45 ezer rendőr felügyeli majd a párizsi olimpia biztonságát, amelynek ideje alatt nem lesznek szabadságolások. Ezt elégelték meg az egyenruhások, akik szerint túl sokat kér tőlük a francia kormány méltányos ellentételezés nélkül.

Országszerte azt kérik a rendőröktől, hogy május és szeptember között folyamatosan dolgozzanak, de valamikor pihenniük is kell.

Ha nem tarthatnak szünetet január és május között, majd szeptember és december között, akkor ez már komoly problémához vezet” – nyilatkozta a rendőrszakszervezet főtitkára, Grégory Joron.

A belügyminiszter elismerte annak a tényét, hogy az olimpia idején egyáltalán nem kapnak szabadságot a rendőrök, de azt is hozzátette, hogy mindezért cserébe jelentős pénzügyi támogatást kapnak.

Fotó: Thomas Samson/AFP

Összesen 8 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Kozmosz
2024. január 10. 23:14
Innen is hiányzik egy név.
Kybon
2024. január 10. 22:17
A franciák a halál torkában is a jogaikat fogják követelni! Kár, hogy a muszlimok egy másik felsőbbrendűségi nyelvet beszélnek...
zakar zoltán béla
2024. január 10. 21:57
Remek...a miniszterelnök mindent elintéz....
pollip
2024. január 10. 21:47
Készen van a Notre Dame? Macron megígérte, hogy készen lesz az olimpiára. Kiderült, hogy miért égett le?????
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!