Nem semmi! Hálóvetőt is bevethetnek a zsaruk az autós üldözéseknél (VIDEÓ)

2024. január 29. 09:18

Az új technológiát a rendőrautó elejére rögzítik.

2024. január 29. 09:18
null

Egyre modernebb eszközökkel próbálják csökkenteni az autós üldözések jelentette kockázatot a hatóságok. Például az úgynevezett PIT-manőver egyik lehetséges alternatíváját az elmúlt hetekben használták először élesben, méghozzá eredményesen – írja a Vezess.hu. A PIT-manőver (üldözési beavatkozási technika) vagy TVI (taktikai járműbeavatkozás) egy üldözési taktika, amellyel az üldöző autó egy menekülő autót hirtelen oldalra fordulásra kényszeríthet, aminek következtében a vezető elveszíti uralmát és megáll.

Az új technológiát a rendőrautó elejére rögzítik, és ha aktiválják azt, egy hálót lő ki,

ami utána rátekeredik az üldözött kocsi hátsó kerekére, megakadályozva, hogy tovább menjen. Ennek most a floridai hatóságok vették hasznát, akiknek egy lopott Chevrolet Camarót kellett elkapniuk, amit két 17 éves fiatal kötött el.

Az erről készült felvételt itt tudja megtekinteni:

Nyitókép: X

 

Összesen 10 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Reszelő Aladár
2024. január 29. 12:08
Autós üldözés a kertvárosban? A kiváltó ok netán, hogy 21-gyel ment az iskola mellett? Amúgy egy átlagos első kerék meghajtású autó ellen annyit ér, mint egy menet közben berántott kézifék: esetleg megpördül, összetör még pár autót és legalább megsérülhet pár járókelő, a végén pedig fegyvert is használhatnak. Egy minimális gyorshajtásból emberek halhatnak meg. Simán megéri.
manitowoc
2024. január 29. 11:48
A Mandiner forrása le van maradva. Ezt a Grappler nevű praktikus szerkezetet már 4 (négy) évvel ezelőtt is használta a phoenix-i rendőrség: https://www.youtube.com/watch?v=IJXMbX_NfbE
Bell & Sebastian
2024. január 29. 10:18
Ideért Amerika. Bár a vidéki Magyarországon ezek után sem lesz jellemző a határozott fellépés, ugyanis a hatósági túlélés záloga ott a nyílt konfrontáció elkerülése a bűnöző egyedekkel.
papy on board
2024. január 29. 09:55
Minden büdös sz**rt kiagyalnak az emberek ellen. Hálóvető, meg radarok meg fekvőrendőrök milliói. Csak az embereket nem védik, sőt! Miközben a Holdra meg üstökösökre szálldosnak, meg a vél világot felapírtó fegyvereket fejlesztenek, csak a hajnalban biciklivel vagy gyalog munkába induló embereknek kell rettegniük vidéken az egyre szaporodó medvéktől és farkasoktól meg a szabadon kószáló nagytestű kutyáktól.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!