A Legfelsőbb Bíróság hamarosan arról dönt, hogy Trump indulhat-e az elnökválasztáson

2024. január 06. 07:55

Befogadták a volt amerikai elnök fellebbezését.

2024. január 06. 07:55

Befogadta Donald Trump fellebbezését a választási indulásból való Colorado állambeli kizárásáról az Egyesült Államok legfelsőbb bírósága pénteken. Az Egyesült Államokban alkotmánybírósági szerepet is betöltő, legfőbb jogi fórum közölte, hogy eleget tesz Donald Trump kérésének a gyorsított eljárásról is, és 

a két fél szóbeli érveinek meghallgatását február 8-ra tűzte ki.

Donald Trumpot Colorado állam legfelsőbb bírósága zárta ki már az előválasztási indulás lehetőségéből is decemberben hozott határozatában, amelyben az ország alkotmányával érvel, és arra hivatkozik, hogy a korábbi elnök zendülésben és lázadásban érintett a 2021. január 6-i eseményekkel összefüggésben. Donald Trump jogászai a fellebbezést szerdán nyújtották be a szövetségi legfelsőbb bírósághoz a Coloradóban hozott döntés ellen.

A legfelsőbb bíróság döntése arról határoz majd, hogy az Egyesült Államok alkotmányának 1868-ban elfogadott 14. kiegészítése a zendülésben érintettek közhivatalból kizárásáról alkalmazható-e Donald Trump esetében.

(MTI)

Nyitókép: Mandel Ngan / AFP

 

Összesen 20 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Uztu
2024. január 06. 11:53
Amerika egy lázadás ( insurection) miatt jött létre. Amikir Teumpot ezzel gyanúsítják akkor a legnagyobb amerikaiak közé emelik
Kybon
2024. január 06. 10:15
Megiszod a kakaót és ráfogod a nyuszira! Hajrá amerikai polgárhábcsi...!
Unknown
2024. január 06. 09:50
Sajnos a többség nem érti, hogy ez (is) egy jól megtervezett előadás része. Trump nem lesz elnök soha többet ami szerintem is sajnos, de be kellene végre látni, hogy a liberális oldal se teljesen hülye (azaz általában igen de nem mindegyik) és ha "ellenzékben" képesek voltak szétcsalni a választást akkor hatalmon mire képesek? Röviden: mindenre és bármire. Ez egy jól megtervezett színjáték amiben Trump van lépéskényszerben mások lépéséseinek követője. Sajnos a republikánusok ezt nem jól látják, ők akár csak Orbán a törvények az erkölcs szerint, ahhoz végletekig ragaszkodva játszanak míg a másik oldalnak soha semmi se (volt és lesz) szent (lásd lengyelek). Szerintem nyilvánvaló, hogy B se lesz elnök valami az utólsó pillanatban "történni" fog vele és beugrik valaki (aki nem Kamala ) aki nagy többséggel megnyeri a választást. A hangsúly a NAGY-on van mert mert lejteni fog a pálya nem is kicsit csakhogy ezt hazaárulás lesz ezt vitatni megint.
zatoicsi
2024. január 06. 09:16
Nem hallom a gebedtek hörgését. Genus, tommaso, recipbuzi, gelhugyera! Kussoltok tetvesek?
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!