A kínai elnök jóbarátjának hívta Vlagyimir Putyint

2024. január 01. 06:33

Hszi Csin-ping minden kétséget eloszlatott, ha még lett volna.

2024. január 01. 06:33

A Guardian arról ír, hogy Hszi Csin-ping kínai elnök és Vlagyimir Putyin orosz elnök boldog új évet kívánt egymásnak. A kínai politikus elmondta: 2023-ban megerősödött a kínai-orosz kapcsolatok alapja. Hszi Csin-ping szerint idén 

Kína és Oroszország gazdasági alapja is erősödött, de láthatóan a személyes kapcsolatok is csúcsra járnak.

„Évszázadok óta nem látott változásokkal, a viharos regionális és nemzetközi helyzettel szemben a kínai-orosz kapcsolatok egészséges és stabil fejlődést tartottak fenn, és folyamatosan a helyes irányba haladtak. 

Közös vezetésünk alatt tovább mélyült a két fél közötti politikai kölcsönös bizalom,

 szorosabbá vált a stratégiai irányítás, és a kölcsönösen előnyös együttműködés továbbra is új eredményeket hozott” – mondta a kínai vezető.

Nyitókép: MTI/EPA/Szputnyik/Alekszej Druzsinyin

 

 

Összesen 9 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
julius68-2
2024. január 01. 20:02
"A kínai elnök jóbarátjának hívta Vlagyimir Putyint Hszi Csin-ping minden kétséget eloszlatott, ha még lett volna." Kínát a "semmiből" a nyugat kapzsisága hozta fel, azok viszont nem voltak hülyék és elsajátították a technológiát és volt amit tovább fejlesztettek. Kissinger aktív évei nagy részét arra áldozta, hogy az orosz nyersanyag és a kínai csúcstechnológia, nehogy találkozzon. Fingos joe-ék viszont ezeket egy fél ciklus alatt sikeresen összehozták, már persze bánják.
survivor
2024. január 01. 17:08
AZ USA CSINALJON RENDET AZ ISZLÁMBAN... Ő BASZTA EL..
survivor
2024. január 01. 17:05 Szerkesztve
concrete Az ellenseg közös. 3 hatalom közül 2 összefog. Örök visszatérés EZ A GEOPOLITIKA...
survivor
2024. január 01. 17:03
Kína mégse hagyta el ?
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!