Ezúttal a kínai gazdasági adatok útvesztőjében tévedt el Joe Biden

2023. augusztus 11. 17:23

Az amerikai elnök által közölt adatok teljesen eltérnek a kínaiak által közöltektől.

2023. augusztus 11. 17:23
BIDEN, Joe

Joe Biden amerikai elnök csütörtökön „ketyegő időzített bombának” nevezte Kínát, utalva az ország gazdasági kihívásaira, főleg a gyenge növekedés miatt – írta meg a Reuters.

„Van néhány problémájuk. Ez nem jó, mert amikor a rossz embereknek problémáik vannak, akkor rossz dolgokat tesznek” – közölte Biden egy utahi adománygyűjtésen.

Kína egy ketyegő időzített bomba ... Kína bajban van.

Kína évi 8%-os növekedést ért el, hogy fenntartsa a növekedést. Most közel évi 2%-os” – mondta. Azonban, mint kiderült, az amerikai elnök által közölt adatok rendkívül különösek.

Ezek ugyanis teljesen eltérnek azoktól az adatoktól, amiket korábban a kínaiak közöltek.

Éves alapon ugyanis a kínai GDP az első negyedévben 4,5%-kal, a másodikban 6,3%-kal nőtt, illetve az elsőről a másik negyedévre a növekedés üteme 0,8% volt, az első negyedévben pedig 2,2%-os volt a negyedéves bővülési ütem.

***

Ezt is ajánljuk a témában

***

Nyitókép: MTI/EPA/Jim Lo Scalzo

Összesen 5 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
connorj
2023. augusztus 11. 18:58
🇨🇳 http://hikersbay.com/prices/china/beijing?lang=hu
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!