Yale Egyetem: menórára tűztek palesztin zászlót (VIDEÓ)

2023. december 12. 08:33

Potenciális gyűlölet-bűncselekmény miatt indult nyomozás.

2023. december 12. 08:33
null

Ahogy azt korábban megírtuk, a Hamász október 7-ei támadása óta – főleg az egyetemek kampuszain – megszaporodtak az Izrael-ellenes tüntetések és demonstrációk. A CNN beszámolója szerint most egy a Yale Egyetem kampuszán történt eset miatt folytat nyomozást a rendőrség, potenciális gyűlölet-bűncselekmény miatt. 

Az egyetem kampusza közelében található menórát ugyanis a vádak szerint „megszentségtelenítették”, mikor egy arcát eltakaró ismertlen férfi kitűzte rá a palesztin zászlót – mondta hétfőn David Zannelli, a New Haven-i rendőrség helyettes vezetője. 

Mivel nincs vandalizmus vagy lopás, csak potenciális gyűlölet-bűncselekményként kezeljük, bár gyűlöletkeltő incidensként kategorizáljuk 

– mondta Zannelli, hozzátéve, hogy a rendőrség folytatja a nyomozást.

A hatóságoknak egyelőre nem sikerült azonosítani az elkövetőt.

A Yale a lehető leghatározottabban elítéli a menóra megszentségtelenítését a New Haven Green-en a hanuka vallási ünnepén

 – áll a Yale vasárnapi közleményében.

Hozzátették, hogy a „a palesztin zászló kihelyezése a menórára mélyen antiszemita üzenetet közvetít New Haven zsidó lakosai számára, beleértve a Yale közösség tagjait is”.

Az eseményről készült felvételt itt tekintheti meg:

Nyitókép: Képernyőfotó

 

Összesen 32 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
alexandrosz-2
2023. december 12. 13:07
Mi a faszt keres ott az ördög vasvellája? Az a fő gond, nem a palesztin zászló!
pipa89
2023. december 12. 11:49
Németország-Törökország meccs, ugye? Palesztin zászlók tengere... Egyszer mi, európai fehérek is sorra kerülünk.
Ebihal
2023. december 12. 11:14
Mandi, tudod, mit láttam ma reggel a hírekben? Halott palesztin kisgyerekeket, akiket tegnap éjjel gyilkolt meg az IDF. De a Mandin egy zászló a hanukián a hír.
Ebihal
2023. december 12. 11:11
A menóra szent? Nem tudtam. Nekem nem az. (A hanukia se.) Nem borították fel, (nemrég még történelmi személyiségek szobrait döntögették, olvasztották, a menóra állítók hathatós közreműködésével), csak ráraktak egy zászlót. Ez max trollkodás, a jófajtából.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!