Lövöldözés Amerikában: lelőttek három palesztin diákot Vermontban

2023. november 26. 22:15

Megugrottak az iszlamofób és antiszemita incidensek, erőszakos támadások az Egyesült Államokban.

2023. november 26. 22:15

Három, amerikai főiskolára járó palesztin diákot lőttek le szombaton Vermontban. A burlingtoni rendőrség eddig nem azonosított és nem fogott el egy lövöldözőt, és nem kommentálta a lehetséges indítékot – írta a Reuters. A tanulók családjai felszólították az Egyesült Államok tisztviselőit, hogy gyűlölet-bűncselekményként vizsgálják ki az esetet.

„Felszólítjuk a bűnüldöző szerveket, hogy folytassanak le egy alapos vizsgálatot, beleértve a gyűlölet-bűncselekményként való kezelést.

Addig nem leszünk nyugodtak, amíg a lövöldözőt bíróság elé nem állítják”

– áll a meglőtt diákok családjainak vasárnapi közleményében. Hisham Awartanit, Kinnan Abdel Hamidot és Tahseen Ahmedet kórházban ápolják.

Az Egyesült Államokban az október 7-i izraeli-Hamász konfliktus kirobbanása óta megugrottak az iszlamofób és antiszemita incidensek, beleértve az erőszakos támadásokat és az online zaklatásokat, teszi hozzá a lap.

A burlingtoni rendőrség sajtóközleményt adott ki, amely szerint szombat este a rendőrök két sérültet találtak az egyetemi campus közelében, egy harmadikat pedig kissé távolabb. Az áldozatokat a helyszínen ellátták, majd a Vermonti Egyetem Egészségügyi Központjába szállították, egyikük a hátán, a másikuk a mellkasán kapott lövést, a harmadik diák könnyebb sérüléseket szenvedett.

Fotó: Kyle Mazza/NurPhoto

 

Összesen 25 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
egonsamu
2023. november 27. 18:12
Valami apróság miatt összeszólalkoztak. Amerikában kés helyett úgy tünik inkább löfegyvert használnak a tüzes palesztinok...
alexandrosz-2
2023. november 27. 08:02
A mandiner cuckoldkonzi zsidó buzijainak kiismerhetetlenek a magyar nyelv rejtelmei és szabályai. Nem is nagyon bajlodnak vele. A nernyik bandájuknak ez is kóser, akárcsak az apartheid zsidó terror.
iimre
2023. november 27. 07:27
"fatman nov. 26. 23:49 Jó, legyen polgárháború" Nézd csak meg a Szükségállapot (The Siege) 1998-ban bemutatott politikai thrillert! :) "Komoly visszhangot gerjesztett a film többek között a tekintetben, hogy az arab emberek internálását festi meg, különösen nem sokkal 9/11 előtti időszakban. Ez az esemény valószínűtlen egy a film által meghatározott eseménysorozat forgatókönyvében. Noha a filmet három évvel a szeptember 11-i támadások előtt mutatták be, néhány eleme emlékeztet a 2001-es történésekre, melyek közül leginkább szembetűnő az iszlám terroristák támadása New York városára, köztük az USA kormányzati épületeire, illetve a bekövetkezett arabellenes érzelmek a lakosság körében. Más kulcsfontosságú momentumok azonban, úgymint a szükségállapot és az arab-amerikai lakosok tömeginternálása, mindmáig nem következtek be." https://bit.ly/49QoqEd — Szükségállapot (The Siege) 1998
Lami66
2023. november 27. 07:14
Gondolom szolíd, csendes, visszahúzódó diákok voltak, azért lődözték őket
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!