Újabb megrázó részletek– egy újságíró próbálta elterelni a prágai ámokfutó figyelmét (VIDEÓ)

2023. december 22. 18:41

A hősies tettről videó is készült.

2023. december 22. 18:41

Egy újságíró csellel próbálta meg elterelni a prágai Károly Egyetemen lövöldöző gyilkos figyelmét, hogy megakadályozza a további mészárlást. 

Jirí Forman amint észrevette, hogy a férfi elkezdett lövöldözni az egyetem erkélyéről, odakiabált neki, hogy őt lője le.

Az újságíró ezzel tulajdonképpen élő célponttá vált – derült ki a a Deník cseh hírportál beszémolójából.

A lap, amely elsők között számolt be csütörtökön az ámokfutásról, hozzátette, hogy Forman manővere sikerrel járt, mivel néhány másodperccel később megjelent az ámokfutó, és abba az irányba lőtt, ahonnan Forman kiabálni kezdett.

Az újságíró bátor cselekedetével tehát elérte a célját, a rendőrök látókörébe került az elkövető – írta a lap.

A hősies tettet egy videó is megörökítette, amelyet alább tekinthetnek meg:

Ahogy korábban a Mandier is beszámolt, csütörtök délután fegyveres mészárlást hajtott végre egy merénylő a prágai Károly Egyetem Bölcsészettudományi Karán. A 24 éves egyetemi hallgató először otthonukban végzett saját apjával, majd a prágai Károly Egyetem Bölcsészettudományi Karán kezdett lövöldözésbe, melynek során 14 ember veszítette életét, és további huszonöt ember sérült meg.

***

Ezt is ajánljuk a témában

 

Nyitókép: MICHAL CIZEK / AFP

Összesen 7 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Mandiner444hu
2023. december 23. 08:00
Dávid incelkedett ebből lett a tragédia
FreeEurope
2023. december 22. 22:34
A hős újságíró. Szobrot az ismeretlen hős újságírónak!
Zsolakomarom
2023. december 22. 19:15
Ez a legoregebb felvetel, ami van a neten Cseh oldalakra menjel nyomi mandi https://www.idnes.cz/zpravy/domaci/strelba-v-praze-ff-univerzita-karlova-policie-umrti-kriminalita-casova-osa-celetna-utok-strelec.A231222_113654_domaci_sdlk
elfújta az ellenszél
2023. december 22. 18:51
Egy szót sem lehet érteni és semmit sem lehet látni. Ez manapság a profi újságírás
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!