Fontos fejlemény: Macron és Scholz is akcióba lendült a magyar alku érdekében

2023. december 13. 10:49

A francia elnök és a német kancellár mindent megtesz annak érdekében, hogy legalább 10 milliárd eurót megkapjon Magyarország a neki tényszerűen járó forrásokból.

2023. december 13. 10:49

Emmanuel Macron francia elnök és Olaf Scholz német kancellár nyomást gyakorolnak Ursula von der Leyenre, az Európai Bizottság elnökére annak érdekében, hogy szabadítson fel 10 milliárd eurónyi befagyasztott pénzt Magyarországnak – írja a Neue Zürcher Zeitung, amely azt állítja, hogy a Bizottság meghajol Orbán Viktor előtt.

A lap emlékeztet, hogy a Bizottság álláspontja szerint a magyar kormány valós lépéseket tett a jogállamisági feltételek teljesítése érdekében, civil szervezetek viszont azt állítják, ezek csak „kozmetikai reformok".

Macron és Scholz szerepéről egyébként már a Politico is írt, igaz, más megközelítésből: a portál újságírója úgy véli, Macronék vesztesek, mert el kell majd magyarázniuk a lakosságnak, miért használják fel a tőle beszedett adót arra, hogy olyan kormányt finanszírozzanak, amely valójában Oroszországot támogatja a háborúban.

Ezt is ajánljuk a témában

***

A cikket Közép-Európa szakértője, médiafigyelője és piackutatója, a CEPER szemlézte a mandiner.hu számára.

Nyitókép: Orbán Viktor Facebook-oldala

Összesen 137 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Krupp Skya
2023. december 13. 22:18
alexandrosz-2 Én megküzdök egy lájkért. Te meg mindjárt 13-mat kaptál és is ennyit kapnék, ha ÁVH-lennék,
orygabor
2023. december 13. 16:44
Hajoljon csak olyan jó mélyre az a T. Bizottság, hogy leszophassa Orbánt.
troppauer-humer
2023. december 13. 15:24
MINDEN nekünk járó pénzt azonnal ide kell adniuk a rühes zsarolóknak!
machet
2023. december 13. 15:22
Ugye azt nem kell újra,sokadjára elmondani, miféle civil szervezetek is azok?
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!