Ez itt egy jogállamisági jelentés – szövetségesünkért aggódom!

2023. december 22. 06:10

Föld hívja Denvert! Az USA demokráciájának visszavízicsúszdázása az egész szövetség számára kihívást jelent. Hát ki fog így megvédeni minket a diktatúráktól?

2023. december 22. 06:10
PUTYIN, Vlagyimir; Kostin, Andrey; Kleinfeld, Klaus
Kohán Mátyás

Autoriter ellenségünknél, a sátáni Oroszországban a legesélyesebb ellenzéki elnökjelölt-jelölt, Alekszej Navalnij minden valószínűség szerint már sosem szagolhatja máshonnan az ibolyát, mint börtönből vagy alulról. Az algonosz Belaruszban a legesélyesebb ellenzéki elnökjelölt-jelöltről, Viktar Babarikáról – óh, fájdalom! –

pont a kampánya kezdetén derítették ki a korábban mit sem sejtő hatóságok, hogy valójában pénzmosó-adócsaló szörnyeteg,

ezért hát mit volt mit tenni, kóterba kellett vágni tizennégy évre komplett kampánycsapatával együtt. A korábban még a Szovjetunióval szemben nagyon jól jövő, de aztán jelentős gazdasági növekedését követően hirtelen diktatórikus rémuralommá átlényegült Kínában meg nincsenek is választások.

Szörnyű dolgok ezek, melyek ellen mi itt a szabad nyugati világban foteljeink puha melegéből gőzerővel küzdünk.

Mind meglakolnak majd a sátánfajzatok, ha Melitopolnál végre győzni fog a szabályokon alapuló nemzetközi rend kék-sárgába öltözött verőfényes reménye.

Ami márpedig úgyis győzni fog, mert hogy is ne győzne. A hadiszerencsét a Szent Erkölcs vezérli, s amiről Ukrajna nem mondott le, az örök időkig Ukrajnáé is marad, Disney-mese az egész világ.

Érthető, hogy a győzedelmes demokráciánkért folytatott küzdelem felemészti az Egyesült Államok minden erőforrását – így nem csoda, hogy nem jut már energia demokratikus önvédelemre. Ezt használták ki ellenségeink, akik a Nyugat aluszékonyságát csúnyán kihasználva váratlanul Denvernél támadtak. Az orosz és kínai ellenzékieket evő autoriter vírus nagyot harapott az amerikai demokráciába, s a Colorado állambeli legfelsőbb bíróság azt tette a legesélyesebb amerikai ellenzéki elnökjelölt-jelölttel, Donald Trumppal, amit gyűlölt autoriter ellenségeink szoktak csak csinálni:

valami paragrafusnak öltöztetett mondvacsinált szamárságra hivatkozva kizárták a választásból.

Ezt is ajánljuk a témában

Ez itt tehát egy jogállamisági jelentés, szövetségesünkért aggódom. Föld hívja Denvert, mayday, mayday! Az ellenzéki pártok eliminálásának céljából választási törvényt buheráló Németország, a szocialista igazságügyi miniszterből üstöllést függetlenobjektív főügyészt csináló Spanyolország és a közmédiát rendőri erővel elfoglaló Lengyelország után még egy Jenga-kocka már nem hullhat ki szövetségünk demokratikus felépítményéből, pláne nem rögtön a legalsó nyolc.

Az USA demokráciájának visszavízicsúszdázása, a rőtképű ellensúlyok fékezése, a juszticiter bírademokrácia térnyerése az egész szövetség számára súlyos kihívást jelent.

Ha a szabad világ nagy asztalánál alávaló putyini módszerek sunyi tanoncai ülnek, az majdnem olyan szörnyű, mintha maga Putyin ülne ott. Nem vehetjük félvállról a veszélyt!

Ezért tehát az Egyesült Államoknak most hitelességének megőrzése érdekében példát kell statuálnia. Colorado államot a legszigorúbb jogállamisági eljárások alá kell cikkelyezni. Magától értetődik, hogy Colorado állam egy fillért sem kaphat az inflációcsökkentési alapból, míg az igazságszolgáltatás függetlenségét utolsó szuperkilométerkőig helyre nem állították. A PepsiCo Denverben gyártott cukros lónyálait vörös csillaggal kell megjelölni, tiltani kell az államhatárokon túlnyúló exportjukat, s a coloradói légiipar autokráciával fertőzött lélekvesztőit is szorosan a földre kell horgonyozni további intézkedésig,

ahogy a diákcsere-programok is azonnal felfüggesztésre szorulnak a denveri egyetemeken, hátha taláron át is terjed a putyinococcus.

A jogállam helyreállása, az ellenség kifüstölése csakis Colorado teljes kiéheztetésével garantálható.

Ha mindezt az Egyesült Államok elmulasztaná, hitelességével játszik. Ki fog megvédeni minket a diktatúrától, ha még a szabad világ vezető hatalmában is így tombol a putyinitás? Elszigetelni, kávézni küldeni, csatakosra jogállamiasítani! Értékeinkben sohsem köthetünk autokratákkal kompromisszumot. 

Nyitókép: MTI/EPA/Szergej Ilnyickij

Összesen 150 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
khomeini
2023. december 26. 10:27
jól mondod, Mátyás!
Nimril
2023. december 23. 18:00
Ez kurva jó lett! :D
istvanpeter
2023. december 22. 14:52
Ha szid, ha ver, a haszid mindig haver!
Kybon
2023. december 22. 11:16
Nem is tudtam, hogy ez a topik a "recipk..." akárki magánjátszótere! Óh bocsesz! :P
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!