Zelenszkij foghatja a fejét: NATO-tagállamba látogat az orosz külügyminiszter

2023. november 29. 14:01

Az átrepülést a bolgár hatóságok hétfőn engedélyezték.

2023. november 29. 14:01

Oroszország egyike annak az 57 tagállamnak, amelyek a hidegháború idején hoztak létre a kelet-nyugati feszültségek enyhítésére, Európai Biztonsági és Együttműködési Szervezet (EBESZ - OSCE) néven. A nem-katonai csoport soros elnöki tisztét betöltő Észak-Macedónia a múlt héten hívta meg Szergej Lavrovot a szervezet külügyminiszteri találkozójára, amely csütörtökön kezdődik Szkopjéban – írja az Euronews.

A lap tájékoztatott róla, hogy

2022 óta a NATO tiltja a területe feletti orosz átrepüléseket.

Észak-Macedónia eléréséhez azonban Lavrov gépének át kell haladnia a NATO-tag Bulgária vagy Görögország légterén. A bolgár külügyminisztérium az engedélyt az Oroszország elleni szankciók kivételeire hivatkozva adta meg. (Ez azt jelenti, hogy egyes kivételes esetekben az átrepülési és látogatási tilalmak időlegesen feloldhatók.)

Természetesen mindenkivel találkozunk”

– közölte Lavrov. Viszont nem fog külön tárgyalni Antony Blinken amerikai külügyminiszterrel, aki szintén jelen lesz a tanácskozáson.

***

Ezt is ajánljuk a témában

Nyitókép: ALEX BRANDON / POOL / AFP

Összesen 76 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
koronaszepe
2023. november 30. 13:57
Ezek a címek... Tiszta Origó. A "Verheti a péniszével a zongorabillentyűket, Lavrov akkor is részt vesz a vizespólós mellszépségversenyen" jobb lett volna.
Latrina
2023. november 30. 08:24
megelőző humanitárius ortodox atomcsapásról is fog beszélni?
Lajoss
2023. november 29. 16:34
A mi Robokutyunk hatalmas barátja ez a háborús bűnös, mocsadék Lavór elvtárs…🤮🤮🤮
mai nap
2023. november 29. 16:07
Amihez csak hozzászólok, felülírja az én kommentemmel 😡😡😡😢😢😢. Mindenkitől bocsánatot kérek, aki így járt velem!!!
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!